Нешић се придружује мотиву атентата на Александра Вучића

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да је информација Европола да су лица из БиХ припремала атентат на предсједника Србије Александра Вучића изазвала велико узнемирење међу грађанима, те позвао надлежне институције на хитну реакцију.

понедељак, 24 јануара, 2022 / 11:51

"Нормално је да је људе преплашила спознаја да међу нама живе криминалци који су спремни на тако гнусно кривично дјело које би озбиљно угрозило стабилност у региону. Тако опасни људи спремни су на све и сутра им мета може бити и неко овдје, што може угрозити безбједност и стабилност земље", навео је Нешић.

Нешић сматра да су криминалци охрабрени чињеницом да је прошло седам година од покушаја атентата на тадашњег премијера Вучића у Поточарима, а да до данас нема оптужнице иако су полицијски органи ријешили ово кривично дјело и идентификовали његове починиоце и организаторе, саопштено је из ове странке.

"Тужилаштво БиХ је тиме директно послало поруку да је дозвољено атаковати на живот лидера Србије и да то неће бити кажњено", истакао је Нешић.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин објавио је 21. јануара да је МУП Србије званично обавијештен од Европола о постојању оперативних информација да организована криминала група на чијем је челу црногорски држављанин Радоје Звицер има за циљ убиство предсједника Србије Александра Вучића.Оставите одговор