Комић: Подршка иноваторима

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић потписао је данас у Бањој Луци уговоре о додјели финансијских средстава организацијама иноватора и ауторима појединачних иноваторских радова. Укупан износ финансијских средстава подршке иноваторству у трећем и четвртом кварталу ове године је 29.050 КМ. Шест удружења и један савез иноватора добили су 11.630 марака, док је за […]

петак, 11 новембра, 2011 / 12:48

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић потписао је данас у Бањој Луци уговоре о додјели финансијских средстава организацијама иноватора и ауторима појединачних иноваторских радова.

Укупан износ финансијских средстава подршке иноваторству у трећем и четвртом кварталу ове године је 29.050 КМ. Шест удружења и један савез иноватора добили су 11.630 марака, док је за појединачне радове иноватора обезбијеђено 17.420 марака.

Комић је нагласио да је ресорно министарство увијек било спремно да помогне и промовише област иноваторства.

“Иноваторство доживљавам као иницијални дио онога што се зове успјех у предузетништву и у реализацији пословних идеја”, рекао је Комић.

Ресорни министар је истакао да се успјех не може постићи ако се не улаже и не помаже иноваторима и младим истраживачима, те изразио наду да ће и убудуће бити финансијских могућности за то.

Комић је поручио иноваторима да наставе с истраживањима те им пожелио успјех у будућем раду.

Неки од потписника уговора су Савез иноватора Републике Српске, Удружење иноватора града Бање Луке, те Срђан Сладојевић, Мирко Добрњац, Слађан Јелача.