Кољи Пејаковићу награда за најбољег глумца у Берлину

Сценариста и један од главних глумаца серије и филма „Месо“, Никола Пејаковић, проглашен је за најбољег глумца 4. Фестивала филмова југоисточне Европе који је од 23. до 26. маја одржан у Берлину.

петак, 31 маја, 2019 / 18:02

Жири састављен од младих умјетника, редитеља и сценариста одлучио је да у категорији „Најбољи глумац“ награду додјели управо Николи Кољи Пејаковићу истичући како је његова улога оставила снажан утисак на њих, а да је филм урезао „дубоке трагове и у њихово месо“.

„Његова глума заправо одскаче од свеукупне таме којом филм одише и засљепљује нас својом лакоц́ом, али и комбинацијом смирености и напетости. Утисак, који је оставила Николина вјештина да овај комплексни лик оживи, мора бити поштован, и зато смо одлучили да га наградимо титулом најбољег глумца“, наведено је у одлуци жирија који чине Ханис Багасхов, Гледис Бица, Елисабетх Корн и Мариа Витанова.

Филм „Месо“ већ дуго осваја међународну публику на бројним фестивалима у Европи, САД-у и Канади, а сценариста Никола Пејаковић истиче да, иако није ријеч о првој награди за ово остварење, увијек је добро изнова схватити како се рад наших умјетника цијени и ван граница Балкана.

„Филмски пројекат „Месо“ заиста живи свој фестивалски живот, и након бројних награда увијек ме обрадују оваква признања. Иако је овог пута ријеч о категорији за најбољег глумца, заслуге припадају цијелој екипи. Вјерујем да ће публика позитивно реаговати и на наставак наше приче, коју доносимо кроз серију „Кости“ – други дио бањалучке трилогије“, рекао је Пејаковић.

Већ два мјесеца трају снимања серије „Кости“, која са истим продуцентским тимом наставља причати причу о Бањалуци. Као и „Месо“, режију новог дијела трилогије потписује Саша Хајдуковић, сценарио Никола Пејаковић, продукцију Бранкица Јанковић, уз директоре фотографија Сашу Петковића и Драгана Радетића. Серија „Кости“ ради се у копродукцији Радио-телевизије Србије и „Босонога продукције“ из Бањалуке.Коментариши