Кофи Анан се пут Сирије спрема

Специјални изасланик Арапске лиге и УН Кофи Анан допутоваће у Дамаск 10. марта, први пут од када је изабран на ову функцију, саопштили су данас званичници. "Кофи Анан ми је рекао да ће путовати у Сирију 10. марта, те да ће бити у Каиру 7. марта", рекао је новинарима генерални секретар Арапске лиге Набил Елараби […]

понедељак, 5 марта, 2012 / 14:10

Специјални изасланик Арапске лиге и УН Кофи Анан допутоваће у Дамаск 10. марта, први пут од када је изабран на ову функцију, саопштили су данас званичници.

"Кофи Анан ми је рекао да ће путовати у Сирију 10. марта, те да ће бити у Каиру 7. марта", рекао је новинарима генерални секретар Арапске лиге Набил Елараби у сједишту ове организације у Каиру.

Анан, бивши генерални секретар УН, изабран је прошлог мјесеца за заједничког специјалног изасланика за сиријску кризу.

Према подацима УН, више од 7500 људи је погинуло у једногодишњим акцијама снага сиријског предсјендика Башара ал Асада против његових опонената.

Заједно са Ананом, у Сирију ће путовати и Насер ал Кидва, палестински дипломата који је изабран за његовог замјеника.

Кидва, нећак покојног палестинског предсједника Јасера Арафата, је члан покрета Фатах садашњег предсједника Махмуда Абаса. Он је претходно обављао функцију шефа палестинске дипломатије и амбасадора при УН.0 КОМЕНТАРА