Анан се много забринуо због Сирије!

Изасланик УН и Арапске лиге Кофи Анан пренио је сиријском предсједнику Башару ал-Асаду озбиљну забринутост због насиља над демонстрантима у Сирији, првог дана своје посјете овој земљи, у којој је, према активистима, данас убијено 62 људи.


Кофи Анан се пут Сирије спрема

Специјални изасланик Арапске лиге и УН Кофи Анан допутоваће у Дамаск 10. марта, први пут од када је изабран на ову функцију, саопштили су данас званичници.Траже интервенцију УН у Сирији

Шеф Арапске лиге и премијер Катара апеловали су вечерас да Савјет безбједности УН што прије предузме акцију ради смиривања насиља у Сирији и усвоји арапски план о одласку сиријског предсједника Башара ал Асада са власти.


Арапска лига суспендује Сирију

Арапска лига суспендовала је све сиријске активности унутар блока све док предсједник Башар ал-Асад не проведе Арапски договор како би окончао насиље против антивладиних демонстраната.Арапска лига: Појачати притисак на Асада

Арапске владе појачаће притисак на сиријског предсједника Башара ал Асада на данашњем састанку Арапске лиге у Каиру да оконча крваву кампању против демонстраната.


Арапска лига подржала Палестину пред УН

Арапска лига подржава палестински захтјев за званично признање независности палестинске државе у Уједињеним нацијама, с међународно признатим границама из 1967. године, саопштено је у Каиру.