07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Ко је на Ван Гоговом аутопортрету?

Чувени „Аутопортрет“ Винсента Ван Гога заправо је портрет његовог брата Теа, показало је истраживање експерата Музеја „Ван Гог“ из Амстердама. Експерти тог музеја сада сматрају да је на слици из 1887., на којој је мушкарац са шеширом свијетле боје одјевен у тамно плави капут, приказан Тео, пет година млађи од холандског мајстора. "Тај закључак заснован […]

среда, 22 јуна, 2011 / 22:18

Чувени „Аутопортрет“ Винсента Ван Гога заправо је портрет његовог брата Теа, показало је истраживање експерата Музеја „Ван Гог“ из Амстердама.

Експерти тог музеја сада сматрају да је на слици из 1887., на којој је мушкарац са шеширом свијетле боје одјевен у тамно плави капут, приказан Тео, пет година млађи од холандског мајстора.

"Тај закључак заснован је на разликама између два брата, прије свега боји браде и облику ушију, као и боја очију и стил одјевања, који иду у прилог овог новог приступа", пише у саопштењу музеја.

Музејски експерти тврде и да портрет одговара Теовим фотографијама. Тео ван Гог умро је шест месеци након што се његов брат у јулу 1890. убио у француском граду Оверу, у 38. години.Коментариши