Ковач: СДС неће подржати Кукића

Српска демократска странка неће подржати кандидата Предсједништва БиХ за предсједавајућег Савјета министара БиХ Славу Кукићу приликом гласања о његовом избору на наредној сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, рекао је замјеник предсједника СДС-а Предраг Ковач.  Ковач који се данас састао са Кукићем, у изјави новинарима није није желио да прецизира хоће ли Клуб СДС-а током […]

четвртак, 23 јуна, 2011 / 01:14

Српска демократска странка неће подржати кандидата Предсједништва БиХ за предсједавајућег Савјета министара БиХ Славу Кукићу приликом гласања о његовом избору на наредној сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, рекао је замјеник предсједника СДС-а Предраг Ковач.

 Ковач који се данас састао са Кукићем, у изјави новинарима није није желио да прецизира хоће ли Клуб СДС-а током гласања бити против или уздржан.

Он је став СДС-а појаснио чињеницом да Предсједништво БиХ није имало консенсуз за Кукићев избор за мандатара, напомињући да ова, највиша државна институција, у наредном периоду мора наћи начин да кандидате за овакве фунцкије бира консенсузом.

Кукић је разговарао и са потпредсједником СДС-а Огњеном Тадићем, те навео да ако не добије подршку у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, да се више неће кандитовати за предсједавајућег Савјета министара.

Он је рекао, да још не зна када ће бити заказана сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на којој ће се гласати о његовом именовању.Оставите одговор