Ко ће ове године упрљати црвени тепих у Кану?

Црвеним тепихом Канског фестивала прошетаће Роберт де Ниро, Бред Пит, Анђелина Џоли, Шон Пен… У Кану 11. маја почиње 64. филмски фестивал на којем ће се за главну награду фестивала такмичити 20 остварења. Оно што светску јавност интересује можда и више од остварења која су у трци за Златну палму, јесу имена славних личности која […]

недеља, 8 маја, 2011 / 21:58

Црвеним тепихом Канског фестивала прошетаће Роберт де Ниро, Бред Пит, Анђелина Џоли, Шон Пен…

У Кану 11. маја почиње 64. филмски фестивал на којем ће се за главну награду фестивала такмичити 20 остварења.

Оно што светску јавност интересује можда и више од остварења која су у трци за Златну палму, јесу имена славних личности која ће прошетати Кроазетом.

Организатори фестивала су најавили да ће ове године угостити велики број звезда, међу којима су Пенелопе Круз, Бред Пит, Анђелина Џоли и Шон Пен.

Црвеним тепихом Канског фестивала прошетаће и Џони Деп, Роберт де Ниро, који је на челу жирија, Шарлота Ремплинг, Катрин Денев, Ума Турман и Џуд Лоу, чланови жирија који ће 22. маја одлучити победника фестивала.

Са 54 остварења у званичном програму – од којих је 20 у трци за Златну палму – огранизатори одају почаст великанима савременог филма, а биће приказано и пет дебитанстских филмова од којих су два у такмичарској селекцији – "Успавана љепотица" и "Михаел".

Ван такмичарске селекције, фестивал отвара нови филм Вудија Алена "Миднајт ин Парис" у којем једну епизодну улогу игра прва дама Француске, Карла Бруни-Саркози.

Емир Кустурица биће председник жирија селекције Известан поглед у којој се награђују мало познати режисери.

Кустурица је двоструки добитник Златне палме у Кану, за филмове "Отац на службеном путу" 1985. и "Подземље" 1995. У Кану је 1989. добио и награду за режију, за филм "Дом за вешање".

Италијански синеаста Бернардо Бертолучи добиће почасну Златну палму на церемонији отварања фестивала.Оставите одговор