Клуб новинара БЛ снимио стање и позвао на непреношење порталоида

Чланови Управног одбора Клуба новинара Бања Лука и колеге новинари разговарали су са Владимиром Ковачевићем, новинаром БН ТВ, који је брутално претучен шипкама 26. августа у Бањој Луци испред зграде у којој станује.

понедељак, септембар 3, 2018 / 12:22

Тема разговора биле су информације из Полицијске управе Бањалука да су предали Извјештај надлежном тужилаштву у вези са овим случајем. Усвојени су и закључци о даљим активностима Клуба и новинарске заједнице.

Клуб новинара ће сваке седмице организовати састанак са колегама како би размотрили информације надлежних о овом случају и евентуалне активности Клуба, као подршка колеги Владимиру Ковачевићу.

Управни одбор Клуба новинара позвао је све медије, а нарочито јавне сервисе, да престану да преносе текстове таблоидних и портала без импресума, без провјерених чињеница уз напомену да и такви текстови стављају мету на поједине медије и новинаре, као и изјаве функционера.

У току су и консултације са правницима за подношење пријава против свих који правдају напад на колегу Ковачевића и новинаре уопште текстовима, статусима и објавама на друштвеним мрежама. Из Клуба новинара наглашавају да се то нарочито односи на високе функционере владајућих странака, те кандидате на предстојећим општим изборима.

 

(Напомена Фронтал.СРБ: Саопштење смо добили (опет) искључиво на латиничном писму.)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *