Тражили сте, читајте: УНРС осуђује непримјерено понашање Милорада Додика према новинару

Удружење новинара Републике Српске, још од реактивације прате напади оних који, поготово у предизборном периоду, нису жељели осудити нападе на новинаре уколико долазе из одређених редакција.


Медији на суду: Чолићу четири године за покушај убиства Ковачевића

Окружни суд у Бањој Луци осудио је јуче на четири године затвора Марка Чолића за покушај убиства новинара Владимира Ковачевића, који се десио 26. августа 2018. године. Суд је, сасвим неуобичајено, поменуо и медије у свом образложењу продужења притвора осумњиченом.

Суд изриче пресуду за покушај убиства Владимира Ковачевића 12. јула

У петак, 12.07.2019. године, Окружни суд у Бањој Луци пресудиће Марку Чолићу, оптуженику за покушај убиства новинара Владимира Ковачевића. Ово је, уз присуство бројних новинара у судници, рекао предсједник Судског вијећа Бранимир Ђукић.


Удруга/удружење БХ новинари организује протестно окупљање

Како Фронтал.СРБ сматра да нико не смије да бије новинаре, па још и да се извуче некажњено, објављујемо најаву коју су нам БХ журналисти послали, без обзира што они нису жељели да јавно устану у одбрану наших новинара. А и због Владе Ковачевића. Знамо се.


Реслови Лукачеве конференције: Митинзи 5. октобра, Владо Ковачевић, мијешање у изборе

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да скуп "Правда за Давида" још није службено најављен, те није ни законски одобрен за петак, 5. октобар, додавши да је, према информацијама којима располаже, могуће да се на њему појаве разне навијачке групе и одређена лица која имају проблематичну прошлост и која су спремна да нарушавају јавни ред и мир.Други нападач на Ковачевића побјегао у Словенију

На металној палици, пронађеној након покушаја убиства Владимира Ковачевића (36), новинара БН телевизије, полиција је открила ДНК траг боксера Марка Чолића (31), који је због овог бруталног напада већ у притвору.