Ковачевићев убица у покушају ће лежати мјесец дана у бајбоку

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Марку Чолићу /31/ из Бањалуке, осумњиченом за покушај убиства новинара БН телевизије Владимира Ковачевића, речено је Срни у овом суду.

уторак, 11 септембра, 2018 / 18:55

У Суду кажу да је Чолић осумњичен да је Ковачевића покушао убити са још једним непознатим лицем.

"Притвор му је одређен због могућности утицаја на свједоке и прикривања трагова, као и да се не би реметио јавни ред и мир", наводе у Окружном суду.

Из Окружног тужилаштва раније је саопштено да је осумњичени употребом телескопских палица и физичке снаге, заједно са за сада непознатим лицима, 26. августа Ковачевићу нанио тешке повреде по глави и тијелу.

Притвор је предложен и због ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од најмање пет година или тежа, које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или његове посљедице.

Новинар Телевизије БН Владимир Ковачевић претучен је 26. августа у бањалучком насељу Обилићево, а нанесене су му повреде главе металним шипкама, због чега је био хоспитализован у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Полицијска управа Бањалука доставила је 3. септембра Окружном тужилаштву у овом граду извјештај против непознатог извршиоца због покушаја убиства Ковачевића.2 КОМЕНТАРА