Кевин Гарнет поставио рекорд свестране игре

У мечу против Денвера, који је његов Бостон изгубио са 97:91, крилни центар "Келта" Кевин Гарнет постао је први играч у историји НБА лиге који је забиљежио више од 20.000 кошева, десет хиљада скокова, пет хиљада асистенција и 1.500 украдених лопти. Уочи дуела са Денвером Гарнету је недостајала само једна асистенција до уласка у историју. […]

понедељак, 19 марта, 2012 / 15:27

У мечу против Денвера, који је његов Бостон изгубио са 97:91, крилни центар "Келта" Кевин Гарнет постао је први играч у историји НБА лиге који је забиљежио више од 20.000 кошева, десет хиљада скокова, пет хиљада асистенција и 1.500 украдених лопти.

Уочи дуела са Денвером Гарнету је недостајала само једна асистенција до уласка у историју. Остварио их је пет, али ни 22 коша и девет скокова плус, нису спријечили пораз његовог тима.

До сазнања да је постао својеврсни заштитни знак НБА лиге Гарнет је дошао тек дан након утакмице са Денвером:

"Нисам човјек који превише гледа у статистику. Знам да нисам једнодимензионалан иако су многи сматрали да сам играч који само скаче и шутира. Напорно сам радио на себи и увијек тежио да будем бољи у свим сегментима игре", рекао је Гарнет који у НБА лиги проводи 17. сезону.