Криза у Фокусу: Помоћ владе стизала, плате радницима не

Како сазнајемо, радници дневног листа Фокус већ четири мјесеца нису добили плату,а након што су накратко запријетили штрајком, сада раде, чекајући да им власник исплати дуговања. Радници потражују четири дохотка и више мјесечних неуплаћених доприноса, али Фокус и даље излази из штампе, јер се радницима свакодневно обећава да ће добити оно што су зарадили. Након […]

понедељак, 19 марта, 2012 / 15:47

Како сазнајемо, радници дневног листа Фокус већ четири мјесеца нису добили плату,а након што су накратко запријетили штрајком, сада раде, чекајући да им власник исплати дуговања.

Радници потражују четири дохотка и више мјесечних неуплаћених доприноса, али Фокус и даље излази из штампе, јер се радницима свакодневно обећава да ће добити оно што су зарадили.

Након Избора најменаџера године, манифестације коју организује овај дневни лист, власник Зоран Шаренац обећао је радницима исплату двије неуплаћене плате.

Многим новинарским редакцијама тада је стигло анонимно писмо радника Фокуса, у којем они кажу како страхују за своју судбину и како им се пријети ако се снажније огласе у јавности.

Писмо оптужује власника Шаренца да је у неколико наврата добио новац од Владе РС, а не извршава своје законске обавезе према Српској, док се према радницима опходи "као робовласник".

"Професионално извјештавање је у листу Фокус давно прошло вријеме", стајало је на крају тог писма.

Ипак, редакција листа ради и након поменутих догађаја, али по принципу ‘од данас до сутра’, тако да постоји стална могућност да се лист ујутру не појави на киосцима, сазнаје Фронтал. Према истим изворима, радници тренутно живе од свакодневних обећања да ће им бити исплаћен зарађени новац.0 КОМЕНТАРА