Карабатићи признали клађење, али не и намјештање мечева

Најбољи рукометаш свијета француски репрезентативац Никола Карабатић, и његов брат Лука признали су да су се кладили, али не и да су намијештали резултате утакмица, рекао је данас њихов адвокат Ерик Дипон-Морети. „Они су се кладили, то је спортски прекршај, не кривично дјело… Да би правосуђе могло да интервенише у овом случају, потребна му је […]

понедељак, октобар 1, 2012 / 20:34

Најбољи рукометаш свијета француски репрезентативац Никола Карабатић, и његов брат Лука признали су да су се кладили, али не и да су намијештали резултате утакмица, рекао је данас њихов адвокат Ерик Дипон-Морети.

„Они су се кладили, то је спортски прекршај, не кривично дјело… Да би правосуђе могло да интервенише у овом случају, потребна му је намјештена утакмица, али тога нема”, рекао је адвокат за радио РТЛ.

Адвокат је указао да је „тужилац тај који треба да докаже да је намјештена утакмица”. „Ови људи најодлучније одбацују да су намјестили ту утакмицу, они нису варалице, утакмица није намјештена”, додао је Дипон-Морети.

Француска полиција привела је јуче браћу Карабатић и још 15 особа међу којима је девет рукометаша после меча између шампиона Монпељеа и Пари Сен Жермена.

Међу приведенима је и некадашњи репрезентативац Србије Младен Бојиновић.

Монпеље је оптужен за намјештање резултата пошто су француски медији извјештавали да је неколико играча помогло да тим изгуби како би њихови рођаци и сарадници добили на кладионици.

Спорна утакмица играла се 12. маја када је Монпеље изгубио од Рена са 28:31 након што је већ обезбиједио титулу.

У извјештајима од прошле недеље наводи се да је укупно осам играча Монпељеа осумњичено за клађење на 5.000 евра, чија је укупна добит већа од 200.000 евра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *