Кад ми не умијемо: Филм како у Албанији бране ријеку Вјосу

Центар за животну средину Вас позива на пројекцију филма "Плаво срце” на љетњој позорници тврђаве Кастел у Бањалуци, у четвртак, 23. августа са почетком у 21 час, а Фронтал.СРБ, пошто смо природољубни, пресловљава позив на српско писмо.

среда, 22 августа, 2018 / 09:36

У случају кише пројекција ће се одржати у Дому омладине.

Овај филм је дио кампање "Сачувајмо плаво срце Европе”, коју проводе Патагониа, Еуронатур и Риверwатцх са локалним партнерима.

Нажалост, више од 3000 хидроенергетских објеката је планирано или је у процесу изградње на посљедњим европским дивљим ријекама на Балкану које ће узроковати огромне штете овим ријекама, природи и локалним заједницама.

Филм "Плаво срце” говори о борби за ријеку Вјосу у Албанији, највећу слободнотекућу ријеку у Европи, о напорима да се сачува угрожени балкански рис у Македонији и о женама Крушчице у Босни и Херцеговини које већ годину дана дежурају на мосту и спрјечавају почетак изградње хидроелектрана на ријеци Крушчици.

Након Бањалуке слиједе пројекције у Крушчици у петак, 24. Августа, са почетком у 21 час и у Фојници у суботу, 25. августа, са почетком такође у 21 час.Оставите одговор