Кацин: Русија више није алтернатива ЕУ

Извјестилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин сматра да Руска Федерација више ни на један начин није алтернатива ЕУ, након што је Србија добила статус кандидата за пријем у ЕУ. "Сигурно је да Руска Федерација као опција, односно алтернатива ЕУ, од пре два дана када је Србија стекла статус кандидата, не постоји више ни као […]

недеља, 4 марта, 2012 / 09:49

Извјестилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин сматра да Руска Федерација више ни на један начин није алтернатива ЕУ, након што је Србија добила статус кандидата за пријем у ЕУ.

"Сигурно је да Руска Федерација као опција, односно алтернатива ЕУ, од пре два дана када је Србија стекла статус кандидата, не постоји више ни као политичка, а камоли економска или демократска алтернатива", изјавио је Кацин за днашњи новосадски "Дневник".

Он је навео да ће и послије добијања датума за отпочињања преговора о пријему у ЕУ, Србија морати да затвори нека отворена питања.

"Ту пре свега мислим на нормализацију односа са Косовом и драстичне кораке државе у смислу исправљања процедуралних грешака везаних за реизбор судија и тужилаца", рекао је Кацин.

Он тврди да Брисел ни на који начин неће у предизборној кампањи у Србији фаворизовати било коју странку или политичког функционера.

"Европска унија може само да призна демократски донесен резултат избора и да сарађује на најбољи могући начин. Србија не може бирати функционере ЕУ, па то не може бити ни у обрнутом случају", рекао је Кацин.Оставите одговор