Додик неће да разговара са Кацином

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да, уколико Јелко Кацин буде именован за новог шефа Делегације ЕУ у БиХ, он као предсједник Српске са њим неће разговарати, јер је ријеч о познатом политичком манипулатору и човјеку који је досљедно водио антисрпску политику, посебно у БиХ.


Кацин: ЕУ не сноси одговорност за стање у БиХ

Посланик Европског парламента Јелко Кацин изјавио је Срни да међународна заједница није суодговорна за ситуацију у БиХ. Одбацујући резолутно такву тврдњу, Кацин је истакао да је то нека врста оправдања.

Кацин: Ситуација у БиХ највећи регионални проблем

Специјални извјестилац Европског парламента за Балкан Јелко Кацин оцијенио је да је ситуација у БиХ највећи регионални проблем, као и да нема суштинског дијалога између Бањалуке и Сарајева због чега су неопходни притисак и организована акција међународне заједнице.


Кацин љут на српске политичаре: Причајте о ЕУ, а не о изборима

Шансе да Србија за неколико мjесеци успије да добије датум за почетак приступних преговора са Европском унијом, важније су од свега другог што тренутно оптерећује српску политичку сцену, укључујући приче о ванредним изборима, оцијенио је извјестилац Европског парламента за Србију, Јелко Кацин.


Кацин: Циљ полицијске акције Лутка је хапшење Кељмендија

Полицијска акција "Лутка", чије је циљ хапшење Насера Кељмендија, најава је другачијег приступа држава у региону према организованом криминалу, оцијенио је извјестилац Европског парламента за западни Балкан Јелко Кацин.Кацин: Шулц говорио у своје лично име

Извjестилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин рекао је да је председник ЕП Мартин Шулц, говорио у лично име када је рекао да ће Србија морати да призна Косово пре уласка у ЕУ.


Дачић: Нека Кацин снизи тон

Смета ми да долази било ко из свијета, макар они били и из Европске уније и дијеле лекције. Сигуран сам да корупција није искоријењена ни у ЕУ, па чак ни у Европском парламенту, рекао је данас Ивица Дачић, након завршеног састанка са члановима Социјално-економског савјета.Кацин: Русија више није алтернатива ЕУ

Извјестилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин сматра да Руска Федерација више ни на један начин није алтернатива ЕУ, након што је Србија добила статус кандидата за пријем у ЕУ.


Кацин: Забрана скупова је политичка одлука

Извjестилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин изјавио је данас да је забрана Параде поноса политичка одлука власти у Србији која ће се одразити на ставове држава чланица Европске уније и њихово прихватање препорука Европске комисије за Србију.