08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас17:10 Вучићу не пада на памет: Пленковић би мијењао Дејтонски споразум

ЈП „Путевима РС“ мањка 4 милиона КМ од путарина а нико не истражује

Иако на рачуну Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ недостаје око четири милиона КМ од путарина, ниједна од званичних институција Српске још није реаговала, нити било шта предузела због тога. "Независне новине" пишу да, судећи према одговорима које су добили из тих институција, оне нису ни заинтересоване да сазнају гдје су завршили милиони народног новца, а […]

субота, 23 јула, 2011 / 14:02

Иако на рачуну Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ недостаје око четири милиона КМ од путарина, ниједна од званичних институција Српске још није реаговала, нити било шта предузела због тога.

"Независне новине" пишу да, судећи према одговорима које су добили из тих институција, оне нису ни заинтересоване да сазнају гдје су завршили милиони народног новца, а поједини, као што су Пореска управа РС и полиција РС, се нису ни потрудили да одговоре на питање овог листа да ли су ишта предузели да би утврдили ко је одговоран за спорни новац од путарина.

Овај дневник је почетком јула, на основу званичних података о броју регистрованих возила и финансијског извјештаја ЈП "Путеви РС", дошао до сазнања да на рачуну овог предузећа недостаје око четири милиона КМ.

Наиме, број регистрованих возила у 2010. години био је 290 000 што је у односу на претходну годину повећање за око 20 000 возила.

Истовремено, новац од накнаде за путеве је смањен, па је тако у 2009. години на рачуну ЈП "Путеви РС" по овом основу уплаћено око 30 милиона КМ, а годину дана касније односно 2010. године прикупљено је само 23 милиона КМ.

Приход је смањен за око седам милиона КМ, али је у међувремену накнада за путеве за теретна моторна возила одлуком Владе РС смањена, па је, узимајући све то у обзир проста рачуница показала да недостаје око четири милиона КМ.0 КОМЕНТАРА

  1. Ово је најкриминализованији дио институција РС, та дирекција путева РС, то је права коза ностра..

    Погледајте какве глобе плаћамо ни за шта, сваки литар горива је оптерећен цијеном за некакве фантомске путеве а возимо се по блату, куд год кренемо. Свака регистрација возила носи најмање 50 км за путарине, и сад још онај сулуди порез на моторно возило..па јбт. скупља пита нег’ тепсија, шта би нас чекало тек да имамо ауто-путеве и наплатне рампе x-(

  2. НЕКА ВИСИ ПЕДРО!

    Педро из Фонда ПИО је већ на вјешалима, а сада се припрема омча и за руководство Путева РС, па ће их смијенити и оптужити их да су криви за све афере око ауто-путева и путева.

Оставите одговор