Палићки торањ њемачком филму Заустављен на путу

Награда "Златни торањ" за најбољи филм на 18. фестивалу европског филма на Палићу, добио је филм "Заустављен на путу" њемачког аутора Андреаса Дрезена. Дрезен је награђен за "дубоко разумјевање људскости", образложио је предсједник жирија Горан Марковић. "Палићки торањ" за најбољу режију добио је пољски умјетник Јан Комаса за филм "Соба самоубица", док је специјално признање […]

субота, 23 јула, 2011 / 14:56

Награда "Златни торањ" за најбољи филм на 18. фестивалу европског филма на Палићу, добио је филм "Заустављен на путу" њемачког аутора Андреаса Дрезена.

Дрезен је награђен за "дубоко разумјевање људскости", образложио је предсједник жирија Горан Марковић.

"Палићки торањ" за најбољу режију добио је пољски умјетник Јан Комаса за филм "Соба самоубица", док је специјално признање жирија припало руском редитељу Андреју Звјагињчеву за "оригиналан приступ сложеној стварности" у филму "Елена".

Посебан жири критике додијелио је награду за најбољи филм из селекције "Паралеле и судари" турском филму "Пунолетство" редитеља Серена Јудјеа, за којег је британски филмски критичар и председник жирија Нил Јанг рекао да је "компликован филм након којег се не осјећате пријатно, али који подстиче на размишљање".

"Ерсте" награду коју додијељује Умјетнички савјет Фестивала, добио је фински филм "Лапонска одисеја" редитеља Домеа Карукоског.Оставите одговор