Јовић: Лагумџија позива на рат

Високи функционер ХДЗ-а БиХ Иво Миро Јовић изјавио је да лидер СДП-а БиХ Златко Лагумџија позива на рат и побуну још од изборне ноћи и да то наставља упорним покушајима да силом формира власт. "Умјесто што прави поређења са Либијом, гдје имамо дисолуцију територија на Истоку, било би му боље да сједне за сто и […]

среда, 2 марта, 2011 / 20:22

Високи функционер ХДЗ-а БиХ Иво Миро Јовић изјавио је да лидер СДП-а БиХ Златко Лагумџија позива на рат и побуну још од изборне ноћи и да то наставља упорним покушајима да силом формира власт.

"Умјесто што прави поређења са Либијом, гдје имамо дисолуцију територија на Истоку, било би му боље да сједне за сто и почне користити три чаробне ријечи за БиХ – консензус, компромис и паритет. Очигледно је нервозан јер пет мјесеци галами о изборној побједи, а сад се свео на реалне оквире који су једна четвртина БиХ", рекао је Јовић коментаришући Лагумџијину изјаву да ће улице Триполија бити Дизниленд за оно што би се могло десити у БиХ ако не буде формирана власт.

Посланик Савеза за бољу будућност у Представничком дому парлмента БиХ Аднан Башић рекао је да му је нејасна Лагумџијина изјава јер је он лидер странке која је остварила најбољи изборни резултат, преносе "Независне новине" у сутрашњем броју.

"Не знам каква је ту логика да онај ко побиједи може размишљати о могућности таквог сценарија. Не знам да ли то неко прижељкује и коме би то одговарало? Како год се деси, одговорност за формирање власти је на СДП-у. Побиједили су, бирали су партнере и мораће бити одговорни за све што се деси", сматра Башић.

Предсједник Народне странке "Радом за бољитак" Младен Иванковић-Лијановић рекао је да није искључено да грађани БиХ масовно изађу на улице и да "настане хаос", јер је "алармантно лоша" ситуација у привреди БиХ.

"Грађани БиХ не заслужују овакво стање, а поготово то да буду таоци фотељашких интереса лидера и појединаца у политичким партијама које коче формирање власти", навео је Лијановић.

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија изјавио је да ће, ако до краја марта не буде формирана власт у ФБиХ и на државном нивоу, улице Триполија "бити Дизниленд у односу на оно што би се могло десити овдје".

Лагумџија је, ипак, нагласио да очекује да се то неће десити јер ће СДП предузети све да власт у ФБиХ буде на вријеме формирана. "СДП БиХ учиниће све да заустави оне који желе креирати хаос, правни вакуум и несигурност, те неће дозволити да се 1. априла пробудимо као преварени. Они који желе да блокирају БиХ и да уводе хаос, нека им је Бог на помоћи", рекао је Лагумџија.0 КОМЕНТАРА

  1. Ма рат него шта..хахаха..још само да видим, лагумџију, јовића и додика под шљемовима и опасачима у чизмама, треба подржати и једне и друге и треће, сваком по рап и М21С па ко жив ко мртав…

Оставите одговор