Загреб: Протестанти желе смјену власти

На Цвјетном тргу у Загребу вечерас су почели нови антивладини протести на којима се окупило више од двије хиљаде људи захтијевајући од хрватске премијерке Јадранке Косор и чланова Владе да дају оставке и расписивање избора. Демонстранти су се након протеста на Цвјетном тргу упутили према сједишту Владе Хрватске на Марковом тргу, али их је полиција […]

среда, март 2, 2011 / 20:16

На Цвјетном тргу у Загребу вечерас су почели нови антивладини протести на којима се окупило више од двије хиљаде људи захтијевајући од хрватске премијерке Јадранке Косор и чланова Владе да дају оставке и расписивање избора.

Демонстранти су се након протеста на Цвјетном тргу упутили према сједишту Владе Хрватске на Марковом тргу, али их је полиција зауставила. Одатле су кренули према централи ХДЗ-а на Тргу жртава фашизма.

За овај протест, који је почео у 18.00 часова, полиција је ангажовала око 500 полицајаца.

Организатор протеста Иван Пернар поручио је на почетку скупа да је то револуција и да ће завршити шта су почели. "Морамо Влади показати да нас има, да нас није мало и да смо јаки", рекао је Пернар.

Предсједник хрватских лабуриста Драгутин Лесар позвао је окупљене грађана да у знак протеста "сваки дан пале свијеће" како би показали Влади да желе њен одлазак.

Учесницима протеста подршку је пружио и посланик у Сабору Дамир Кајин, преносе медији у Хрватској.

Међу демонстратнима покренута је иницијатива за оснивањем нове странке, како су рекли, странке свих грађана.

И данашњи протести организовани су путем друштвене мреже Фејсбук. Посљедњи протест с циљем рушења Владе организован је у понедјељак, када се окупило око хиљаду људи. Тада је ухапшено девет лица, од којих четворо због посједовања хладног оружја. Троје лица пуштено је кући након информативних разговора.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *