Јосиповић узвратио извињењем у Паулин Двору

Предсједници Хрватске Иво Јосиповић и Србије Борис Тадић посјетили су данас Паулин Двор, код Осијека, гдје су положили вијенце у знак сјећања на цивилне жртве ратног злочина, већином српске националности, које је хрватска војска побила у том мјесту у децембру 1991. године. Предсједник Хрватске је на том мјесту рекао да они који су остали иза […]

четвртак, новембар 4, 2010 / 21:41

Предсједници Хрватске Иво Јосиповић и Србије Борис Тадић посјетили су данас Паулин Двор, код Осијека, гдје су положили вијенце у знак сјећања на цивилне жртве ратног злочина, већином српске националности, које је хрватска војска побила у том мјесту у децембру 1991. године.

Предсједник Хрватске је на том мјесту рекао да они који су остали иза жртава злочина у Паулин Двору заслужују извињење и истакао да ће Хрватска прогонити сваки злочин без обзира на то ко га је починио.

Одајући пошту жртвама злочина у Паулин Двору заједно са предсједником Србије Борисом Тадићем изразио увјерење да ће сви злочини бити кажњени и да ће таква политика омогућити помирење људи.

"Читава Хрватска ће прогонити сваки злочин без обзира ко га је починио. Починиоци овог злочина у Паулин Двору су кажњени, али има и оних злочина који нису кажњени", рекао је Јосиповић након полагања вијенаца на спомен-гробљу у Паулин Двору.

Он је додао да држава не смије учествовати у заташкавању злочина и навео да Хрватска "жели, хоће и мора" да има добре односе са сусједима.

У Паулин Двору недалеко од Осијека у децембру 1991. убијено је 18 српских цивила и један цивил мађарске националности.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *