Још један земљотрес у Јапану…

ТОКИО – Земљотрес јачине 7,2 степена Рихтерове скале регистрован је данас у сјевероисточном дијелу Јапана, а према првим информацијама нема жртава, саопштила је јапанска Метеоролошка агенција. Агенција је прецизирала да је потрес регистрован у 11.45 по локалном времену на дубини од само 10 километара. Епицентар земљотреса био 160 километара источно од полуострва Ошика у области […]

среда, 9 марта, 2011 / 08:47

ТОКИО – Земљотрес јачине 7,2 степена Рихтерове скале регистрован је данас у сјевероисточном дијелу Јапана, а према првим информацијама нема жртава, саопштила је јапанска Метеоролошка агенција.

Агенција је прецизирала да је потрес регистрован у 11.45 по локалном времену на дубини од само 10 километара.

Епицентар земљотреса био 160 километара источно од полуострва Ошика у области Мијуги.

Снажан потрес осјетио се у Токију, 430 километара од епицентра.

Агенција је упозорила на могућу појаву слабијег цунамија на пацифичкој обали острва Хоншу гдје би висина таласа могла достићи 50 центиметара.

Око 30 минута касније први талас од 60 центиметара регистрован је у луци Офунато, у области Ивате, објавила је телевизија НХК.

У двије области Ивате и Мијаги, које су у близини епицентра званичници су до сада обавијестили да нема жртава.

"Потрес је трајао око 30-так секунди", изјавио је Јошио Хоши рибар који живи у области Мијаги.

Нуклеарна централа која се налази у региону није претрпјела оштећења, саопштили су званичници оператера Тохуку електрик и тепко.

Саобраћај брзих возова Шинкансен обустављен је током земљотреса, али је брзо успостављен норамлни саобраћај.Оставите одговор