Јордан: Гради се забавни парк Звјездане стазе

Огроман забавни парк са тематиком филмског и ТВ серијала "Звјездане стазе” у Јордану добио је зелено свјетло за изградњу пошто је обезбјеђен буџет од 1,5 милијарде долара. Амбициозан пројекат на 7450 ари назван Звјездаријум на Црвеном мору (Ред Сеа Астрариум) биће смјештен у приморском граду Акаби. Парк ће бити и модел за употребу „зелене енергије”, […]

среда, 10 августа, 2011 / 17:04

Огроман забавни парк са тематиком филмског и ТВ серијала "Звјездане стазе” у Јордану добио је зелено свјетло за изградњу пошто је обезбјеђен буџет од 1,5 милијарде долара.

Амбициозан пројекат на 7450 ари назван Звјездаријум на Црвеном мору (Ред Сеа Астрариум) биће смјештен у приморском граду Акаби.

Парк ће бити и модел за употребу „зелене енергије”, споја обновљивих технологија највишег нивоа и павиљон за будућност, гдје ће бизнисмени, студенти и други заинтересовани моћи да науче нешто о изворима алтернативне енергије.

Биће ту и најразличитијих мултисензорских искустава 23. вијека, са симулатором вожње свемирским бродом најновије технологије за који градитељи кажу да ће „искуство забаве винути у нове, вртоглаве висине”.

Друге атракције у парку биће под вавилонским, набатејским, британским и римским утицајима, заједно са позоришним продукцијама, ноћним спектаклима, ресторанима и продавницама.

„Суштина ’Звјезданих стаза’ јесте приближавање различитих свјетова и вјеровање у далеку будућност”, казала је Лиз Калоднер, менаџерка у ЦБС-у. „Поносни смо што ћемо овако јединствени интерактивни пројекат донијети у Јордан и учинити га делом јорданске будућности”.

Овај парк је „чедо” јорданског краља Абдулаха, великог фана „Звјезданих стаза”, који је чак био статиста у једној епизоди ТВ серијала „Стар Трек: Војаџер”.

Изградња ће започети у марту 2012. а отварање је планирано за 2014.0 КОМЕНТАРА