СНСД-ов подмладак протестним писмом на међународне колеге

Млади социјалдемократи (МСД) из СНСД-а упутили су протестно писмо Предсједништву Међународне уније социјалистичке омладине (IUSY) поводом недавне суспензије МСД-а из те међународне организације. МСД су упутили протестно писмо и члановима и представницима организација чланица ове међународне асоцијације, изражавајући изненађење, јер никада нису информисани о постојању иницијативе за суспензију, те жаљење што им није дата шанса […]

среда, 10 августа, 2011 / 17:01

Млади социјалдемократи (МСД) из СНСД-а упутили су протестно писмо Предсједништву Међународне уније социјалистичке омладине (IUSY) поводом недавне суспензије МСД-а из те међународне организације.

МСД су упутили протестно писмо и члановима и представницима организација чланица ове међународне асоцијације, изражавајући изненађење, јер никада нису информисани о постојању иницијативе за суспензију, те жаљење што им није дата шанса да о томе изнесу ставове.

Истичући значај МСД-а као најорганизованијег политичког подмлатка у Српској и БиХ, као и то да су активно учествовали у активности Уније и регионално и глобално, из МСД-а су поручили организацијама Међународне уније социјалистичке омладине да својим одлукама не шаљу лоше поруке младим људима у Српској и БиХ, а на препоруку и уз лобирање представника Форума младих СДП БиХ.

Предсједник СДП-а Златко Лагумџија је ратни лидер, јер је био потпредсједник Владе тзв. Републике БиХ у току рата, а преко "својих људи" утиче на бх. правосуђе, опструишући подизање оптужница против одговорних за злочине над Србима у протеклом рату, те заташкавајући аферу "рекет СДП-а", истиче се у писму.

У писму се наводи да је одлука усвојена на засједању Савјета Уније, које је одржано крајем јула у "Европа кампу" на Атерзеу у Аустрији, и то кршећи Статут Уније, предвиђене процедуре и основне демократске принципе доношења одлука.

Из МСД-а су позвали Унију да престане стварати подјеле у БиХ, те да помогне социјалдемократским организацијама из БиХ да се заједнички усмјере на агенду која ће имати за циљ побољшање положаја младих људи.

МСД је напоменуо да је бојкотовао љетни фестивал на аустријском језеру, наводећи да Секретаријат Уније опструисао договарање детаља за одлазак делегације МСД у Атерзе, а тиме и присуства представника МСД на сједници Савјета. Никоме, истичу, као младим члановима СНСД није ограничаван број учесника за долазак на овај љетни фестивал, а на основу непостојећих договора са представницима МСД.