Јер ово је, као, битно: Србин најкориснији појединац у америчкој кошаркашкој лиги

Пошто се лични успјех појединца српске националности (као и у случају Новака Ђоковића са пирамида у Високом) доживљава као општенационални, објављујемо да је Никола Јокић из Сомбора, МВП Националне кошаркашке лиге Сједињени Ентитета Америке.

среда, 9 јуна, 2021 / 13:28

У овој лиги је много чудније што је најбољи кошаркаш бијелац, будући да због тога и увозе играче из Европе, како би попунили расне квоте у којим домаћи бијели Американци не могу да дођу до изражаја.

Николи Јокићу свака част, а остали нека мало смире страсти и пораде сами на себи, па онда и наопштенционалним српским питањима, по којима смо у тешкој катастрофи.

Током гласања за МВП-а /најкориснијег играча/ НБА сезоне српски репрезентативац Никола Јокић добио је 971 глас – у осам случајева је стављен на друго мјесто, а у једном на греће.

На другим мјесту је кошаркаш Филаделфије Џоел Ембид који је само у једном случају стављен на прво мјесто, у 62 случаја на друго, а у 23 на треће мјесто и укупно је освојио 586 гласова.

Трећи на листи је Стивен Кари ког је пет спортских новинара ставило на прво мјесто, у 23 случаја био је на другом мјесту, у 32 на трећем. Укупно је добио 453 гласа.

Међу најкориснијим играчима су и Лука Дончић који је освојио 42 гласа, затим Јанис Антентонкумпо, Крис Пол, Демјан Лилард, преносе спортски портали.

Никола Јокић, најбољи играч Денвер нагетса, тренутно предводи свој тим у полуфинали западне конференције НБА лиге против Феникс санса.