Бакир Изетбеговић у Азербејџану преговара о унапређењу сарадње у војној индустрији: Операција дрон?

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бакир Изетбеговић разговарао је данас у Бакуу са предсједником Националне скупштине Азербејџана Сахибом Гафаровом о потреби интезивирања сарадње између представника институција ове двије земље.

среда, јун 9, 2021 / 13:34

Изетбеговић и Гафарова разговарали су данас и о могућностима унапређења сарадње кроз потписивање нових билатералних споразума, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

На састанку је констатовано да географски положај двије земље погодује унапређењу економске сарадње, те је разговарано о реализацији конкретних пројеката у областима металске, грађевинске и намјенске индустрије, енергетике, те о успостављању директне авионске линије између Сарајева и Бакуа.

У саопштењу се наводи да је разговарано о успостављању дипломатских представништава у БиХ, односно у Азербејџану, а на основу недавно донесених одлука надлежних институција двију земаља.

Изетбеговић је позвао Гафарову и делегацију Националне скупштине Азербејџана да посјете БиХ, наводи се у саопштењу.Оставите одговор