Јанко и Виктор успјешни!

Типсаревић у осмини финала турнира у Лондону, Троицки у четвртфиналу турнира у Халеу. ЛОНДОН – Јанко Типсаревић пласирао се у осмину финала на турниру „Квинс” у Лондону пошто је данас у другом колу савладао Американца Мајкла Расела са 2:0 у сетовима – 7:6 (7:3), 7:6 (7:5). Дуел против 33. годишњег Американца, 91. на светској ранг […]

среда, 8 јуна, 2011 / 20:59

Типсаревић у осмини финала турнира у Лондону, Троицки у четвртфиналу турнира у Халеу.

ЛОНДОН – Јанко Типсаревић пласирао се у осмину финала на турниру „Квинс” у Лондону пошто је данас у другом колу савладао Американца Мајкла Расела са 2:0 у сетовима – 7:6 (7:3), 7:6 (7:5).

Дуел против 33. годишњег Американца, 91. на светској ранг листи, прекидан је два пута због кише, али то није омело Типсаревића да забиљежи другу побједу у њиховом другом међусобном окршају.

Српски тенисер је веома лоше започео меч, јер је Расел већ у другом гему направио брејк за вођство од 2:0, да би у наставку дошао до предности од 4:1 и 5:2. Није, међутим, искористио двије сет лопте, што је Типсаревић ангажованијом и прецизнијом игром умео да казни.

Србин је најпре смањио на 5:4 и потом изборио тај-брејк, где је водио са 4:2 до првог прекида, да би по повратку на терен наставио у истом стилу и заслужено добио сет.

У другом сету вођена је равноправна борба, а до новог, овога пута дужег прекида, Типсаревић је имао предност од 6:5. У наставку сусрета Србин је, као и у претходном сету, био сигурнији и прецизнији у тај-брејку, па је на крају бољу игру крунисао очекиваном побједом.

Типсаревић се у осмини финала састаје са Ендијем Марејем, који је побједио Белгијанца Малисеа са 2:1 у сетовима.

ХАЛЕ – Виктор Троицки пласирао се у четвртфинале АТП турнира у Халеу, пошто је данас у другом колу савладао Руса Игора Андрејева са 6:3, 6:1.

Троицки ће се у борби за полуфинале састати са чехом Томасом Бердихом

Други рекет Србије до сада је са Бердихом играо два пута и међусобни скор је неријешен.Оставите одговор