Јандрић: НДС удвостручила број гласова

Народна демократска странка /НДС/ је задовољна резултатима локалних избора на којима је освојила око 23.000 гласова, што је дупло више него на претходним изборима, изјавио је предсједник странке Крсто Јандрић. На сједници Главног одбора странке одржаном данас у Теслићу, Јандрић је истакао да је НДС освојила и дупло више мјеста у општинским и градским скупштинама […]

субота, 22 децембра, 2012 / 19:49

Народна демократска странка /НДС/ је задовољна резултатима локалних избора на којима је освојила око 23.000 гласова, што је дупло више него на претходним изборима, изјавио је предсједник странке Крсто Јандрић.

На сједници Главног одбора странке одржаном данас у Теслићу, Јандрић је истакао да је НДС освојила и дупло више мјеста у општинским и градским скупштинама него на претходним изборима, а освојила је и начелничка мјеста у Шипову и Кнежеву.

"Показали смо јединство и спремност да странка у наредном периоду постигне још боље резултате, али и да се укључи у рјешавање крупних економских и политичких проблема у Српској", рекао је Јандрић.

Он је нагласио да је економска криза та која диктира одређене догађаје, а они који су довели до постојећег стања које налаже смањење плата требало би да одговарају.

Јандрић је истакао да штрајк због смањења плата неће донијети ништа добро, јер новца нема.

"У НДС-у би били задовољни да не буде даљег смањења плата", рекао је Јандрић и додао да без нових радних мјеста и развоја привреде нема повећања зарада.0 КОМЕНТАРА

 1. Najgora politicka partija sastavljena od nadobudnog i nesposobnog doktora i jedne mafijaske porodice iz Teslica koja je pokrala milione maraka od naroda i sada tim parama finansira tu stranku. Raspali ste se u Prijedoru, Brckom i Bijeljini. U Banja Luci Vam se osipa odbor a vjerujem da ce doktor Skeljic izabrati neku politicku opciju koja ima perspektivu a ne stranku koja je priljepak ovoj mafiji koja vlada Srpskom.

 2. “… а освојила је и начелничка мјеста у Шипову и Кнежеву.“

  Крсто, жив ми био.
  У прошлом мандату сте у твом родном Шипову имали пет одборника, а сада имате четири. Нисте ви сами освојили начелничко мјесто него 4 странке заједнички.
  Ви докторе добро знате с ким сте се ухватили у коло (СДС, ПДП,ДНС), а они са којима сте у заједничком колу дебело ће вам наплатити ‘избор’ начелника.
  Размишљајте мало о томе докторе, док није касно.
  Знате ли ви шта ови ваши горе у Шипову уопште раде? Ако не знате, свратите на Фронтал. Ја ћу вас извјештавати.
  Ваљда знате да им је први потез био повећање плате општинким (не)радницима за 70%. Знате ли докторе да је прије пар дана фирма у којој је значајна чивија ваш коалициони партнер отпустила 70 радника, љуте сиротиње?
  Како сте кренули, на сљедећим изборима бићете статистичка грешка.

 3. кавга
  У Шипову су се удружили сви против СНСД-а. СНСД би се требао упитати „ЗБОГ ЧЕГА?“. Због тога што су сви „љубоморни“ или што је „први човјек СНСД-а“ бахат, одвратан и мисли да су му „сви до кољена“.
  Према мојим информацијама СНСД-е у Шипову је у фази распадања и подјеле, а ти ако тако добро познајеш ситуацију у Шипову то већ знаш.
  Информација о повећању плата није тачна. Плате у општинској администрацији нису повећане.
  Још ми, молим те реци која је то фирма у Шипову отпустила 70 радника? Другим ријечима, зар у Шипову постоји нека фирма коју није приватизовао Милан Ковач (СНСД).

 4. 14 пута су само ове године 2 НДС-ова посланика у НСРС спасили код различитих приједлога СНСД-ову већину код гласања о њима.Није забрањено да ви са њима будете у већини али би било љутски и поштено да то отворено кажете,а не да глумите опозицију.Додуше шта очекивати од странке која је изашла из шињела СП.

 5. Ма ово су праве комуњаре и нема НДС-а на сљедећим изборима. Не заносите се!

 6. Ukoliko se pokažu tačnim informacije da je dr.Stojan Ćato napustio NDS,onda će ova stranka u Prijedoru teško opstati.Na prošlim izborima velika većina glasača ove stranke isključivo je dala podršku dr.Ćati.Sjećam se da je ova stranka sugerisala da se na izborima podrži i kandidat SNSD na načelnika Prijedora.Mislim da veliki broj glasača NDS nije ispoštovao ovu sugestiju.Greška je bila da NDS podržava nekoga iz SNSD.Pa oni su ovu RS doveli do prosjačkog štapa.I u NSRS počesto su poslanici NDS podržavali vladajući režim što je velika greška.Njih treba rušiti,a ne pomagati im.Radi naše djece.

 7. А кога има на следећим изборима? И реците ми шта је то боље код „опозиције“ у односу на „позицију“, сем што имају удобност опозиције да могу све критиковати, без неких нових приједлога?

  Немојте ми само рећи да би Стевандић био бољи министар од Шкрбића? Примјера ради.

 8. Стојан Ћато јесте напустио НДС. То је сада проблем за НДС у Приједору. Чињеница да је Стојан Ћато, као члан НДС-а добио пуно. Питајте га како је запослио супругу?

 9. wam
  „Najgora politicka partija sastavljena od nadobudnog i nesposobnog doktora…“

  Крсто Јандрић није надобудан, нити неспособан и распитај се мало… Откуд теби право да вријеђаш паметне и поштене људе?

 10. Кажите нам како је запослио супругу. Колико знам др Ћато је врхунски ортопед и сјајан човјек, тако да ме је изненадила ова изјава.

 11. ндс,
  Фирма која је отпустила 70 радника је у сувласништву подпредсједника СО из ПДП-а, вашег коалиционог партнера.

  СНСД није изгубио због доброг резултата НДС-а. И СДС и ПДП И НДС су добили мање гласова на овим него на прошлим локалним изборима. СНСД је на овим изборима задржао своје бирачко тијело. СНСД је заправо изгубио од ДНС-а, кога је предводио њихов бивши члан, а садашњи предсједник СО. Он ће сигурно знати то валоризовати, баш као и господа из СДС-а и ПДП-а.

  “Чињеница да је Стојан Ћато, као члан НДС-а добио пуно. Питајте га како је запослио супругу?“
  Било би лијепо да нам ви кажете као је Ћато запослио супругу. Да ли је све било поштено?
  За информацију читаоцима Фронтала, господин Ћато је из истог јањског села из којег је и Крсто Јандрић.

 12. Poznajem doktora Ćatu i njegovu porodicu i znam da mu supruga vec godinama nije zaposlena, nije zloupotrijebio svoj položaj da bi je zaposlio, radila je nekoliko mjeseci u Oštroj Luci i to je sve. Radi se sigurno o časnom i poštenom čovjeku i ljekaru. Odlaskom dr Ćate iz NDS-a u Prijedoru, koji je bio i predsjednik regionalnog odbora NDS-a, ova stranka više ne postoji u ovoj regiji.

 13. Доктор Ћато је квалитетан човјек. Штета што је напустио НДС. Надам се да је имао добар разлог…

 14. nds, 23.12.2012. 11:23:59

  “Чињеница да је Стојан Ћато, као члан НДС-а добио пуно. Питајте га како је запослио супругу“

  Е јебо се ти. Да није напустио вашу секту, ово не би поменуо.
  Само ова реченица је довољна, не треба вас нико блатити, сами то најбоље радите.

 15. novo_vrijeme, 23.12.2012. 11:34:53

  “Крсто Јандрић није надобудан, нити неспособан и распитај се мало… Откуд теби право да вријеђаш паметне и поштене људе?“

  Када то каже неко ко није у његовој секти онда бих и размислио. До даљњег мислим другачије.

 16. Жалосно је што таква странка и постоји.
  Може да се разуме кад народ гласа за СНСД,СДС,ДНС,ПДП…али зар има толико заглупљених да гласају за НДС…
  Да су власт-нису
  Да су опозиција-нису
  Да су у расулу-јесу
  И треба тако

 17. nds
  mozete li objasniti kako je vas mladi perspektivni kadar Sava Ozegovic Marceta dobila zaposlenje u kabinetu predsjednika i da li se to protivi onome sto je pricala u predizbornoj kampanji?

 18. Zaista smatram da su kategorizacije koje su navedene za ovu političku stranku nekorektne. Prije svega radi se o mladoj političkoj stranci koja je u razvoju. Ukoliko ljudi imaju želju da i dalje glasaju za političke stranke čiji su simpatizeri, to im niko ne brani. Činjenica je da živimo u društvu koje konstantnoo tone 20 godina i pravimo se slijepi na stvari koje se događaju oko nas. Vama na čast, starijoj generaciji, dopustite neka djela rade umjesto priče. Živjele sve političke stranke, a na čast ima djela. O njima svi na kraju sudimo. Zato se bolje zapitajte za čije ideale vi živite. Veliki pozdrav!

 19. pozdravljam i ja mladog, perspektivnog i strucnog kadra od 60+ godina, nesvrsenog pravnika Savu Ozegovic Marcetu, od izbora 2010. zaposlenu u palati predsjednika. takodje mahanje ima ‘nekada prvi covek sporta RS’, veliki ‘intelektualac’ i lazovcina Svraka. Krstin angazman u skupstini je ogranicen na pricanje viceva.

  to su kljucni kadrovi NDS.

 20. Докторе када ћеш критике и тешке ријечи које користиш против Милорада Додика у канцеларији и кафанама почети да причаш у на Скупштини.Дали те је неко или дали је Вас двојицу неко уцјенио или гањате само лични интерес и тако обмањујете јавност а и своје гласаче.

 21. Ove stranke u Prijedoru verovatno više nema.Posmatračima ove stranke na lokalnim izborima još nisu platili obećanu crkavicu.

 22. Ova interesna grupa puca po savovima u svim opstinama. Ima li neko detaljnijih informacija? U Banja Luci je vise od polovine clanstva vec okrenulo ledja ovim profiterima na celu sa doktorom Jandricem. On bi bio svakoj vlasti mirodjija. Nece moci, Jandricu. Poslacemo Vas na politicko smetljiste. Dosta clanova u Banja Luci je vec pristupilo PDP-u a u Knezevu se ocekuje da doktor Skeljic pristupi Partiji demokratskog progresa ili Demokratskoj partiji.
  Ove trabante koje predvodi Jandric treba ostro kazniti na izborima.

 23. Шкобо,Шврака,Сава,Крсто,Ђукић,Раковић и остала интересна група се распала јер је тамо свако само себе гледао и трпао под нос гласачима своје име и оговарао друге да су кретени. У једном нису погрјешили заиста су сви“КРЕТЕНЧИНЕ“ лицмјери који су жељели само свије дупе да негдје смјесте крај Крсте и Саве.Ово двоје старих лопова и курви,политички наравно, то су урадили-ухљебили се. Остали да су успијели били би и даље ту и за Крст и Саву би и даље говорили како су људине.
  Свака част доктору Ћати из Приједора ради се о једном великом човијеку који је увијек говорио оно што мисли и на улици, канцеларији или скупштини. Још један велики поздрав за секретарицу Мирјану и да је подсјетим да сам ја још у прољеће 2012 године био у праву за њенога предсједника ЉУДИНУ.ПОЛИТИЧКА ПИЧКА ОД ЧОВЈЕКА ЈЕ КРСТО ЈАНДРИЋ

 24. Господо горе наведена ево за вас још једна мудра изрека јер знам да су вам уста била пуна мога имена. УЖИВАЈТЕ-

  НИКАДА НЕ МРЗИТЕ ЉУДЕ КОЈИ

  ГОВОРЕ ЛОШЕ О ВАМА,БАШ

  НАПРОТИВ ЖАЛИТЕ ИХ.ТАКВИМ

  ЉУДИМА ЖИВОТИ СУ ПРАЗНИ,

  МРАЧНИ И ПУНИ КОМПЛЕКСА.

  БУДИТЕ ПОНОСНИ НА ТО ШТО

  СТЕ БАШ ВИ ОДАБРАНИ КАО

  ГЛАВНА ТЕМА ОНИМА ЧИЈА ЈЕ

  ГЛАВА ПРАЗНА И КОЈИ ПРИЧАЈУ О

  ВАМА ТЕК ДА БИ ИМАЛИ ШТА РЕЋИ

 25. Simpatizer sam NDS-a i dobro sam upućen u neke stvari, takođe dobro znam, da se 2012. radilo jedinstveno kao 2010. i 2008. NDS bi danas sigurno u BL bio jači bar za 2 odbornika ali ovako … Za vrijeme izbora kandidati su radili jedni protiv drugi, posle izbora radio je „izborni inžinjerning“, kojim je pojedincima a posebno ženi koja nije dobila ni 300, namješteno još 300 glasova i tako je prošla kao „rezerva“, GO Banjaluka je dat Milenku Jaćimoviću, koji zajedno sa Savom bira ljude kojima će u narednom periodu komandovati i manipulisati, jer to jedino i znaju … Nažalost, ali mislim da se NDS i u Banjaluka raspada … Sad vidim da je raspad u Prijedoru, bez Ćate NDS u Prijedoru nema šta tražiti, a što se „nds“ tiče nije fino da priča kako je Ćato zaposlio ženu, ne znam dal je u opšte i zaposlaena ali znam koliko je Ćato dao NDS-u pa iz tog razloga … A što se komentara o doktoru Jandriću tiče, većina vas nije u pravu, doktor je cjenjen i poštovan doktor i veliki čovjek, da je takvih ljudi više svima bi nam lakše bilo ali na žalost ne odlučuje on sam u NDS, e sad se bojim da odlaskom Ćate, Škobe, Baroša, Škeljića??? i još nekih, po komentarima navedenih (ne znam koliko su tačni komentari), neće biti lako posložiti stvari onako kako su stajale prije izbora 2012., ali opet doktor Jandrić zna šta radi i puno sreće, da se stvari slože kako treba i da NDS iz ovoga izađe još jači … „nds“ šta se dešava u Kneževu, jel ostaje Škeljić???

 26. Samo me zanima kad će Krsto pobjeći sa broda,odnosno izaći iz skupštinske većine, jer
  je on sigurno nanjušio da će brod uskoro potonuti, odnosno
  da se bliži kraj.
  Strašan udarac, vjerovatno najveći, mu je prelazak
  doktora Ćate u PDP,nisam znao da je imao najviše
  glasova u NDS, čak 400 više od Jandrića.
  NDS je prošlost, ne treba se više baviti njima.

 27. Doktor Skeljic sigurno napusta NDS. DP ili PDP, mislim da treca opcija ne postoji. I ona mafija u Teslicu koju predvode braca Skrebic ce ostati bez podrske glasaca jer vise nisu dio skupstinske vecine i nece moci ucjenjivati gradjane. U pravu si za doktora Jandrica, nije on toliko los kao njegovi saradnici. Bilo kako bilo, nece ih nigdje biti za dvije godine.

 28. Vidim spominjete i Teslić pa reko da se javim jer sam iz Teslića a i član sam NDS. Nisam trenutno nešto previše upućen šta se dešava sa NDS na nivou RS ali znam da mi u Tesliću nemamo tih problema. Od 2006 pa do ovih zadnjih izbora stranka je stalno rasla.
  wam
  Kadrovi NDS u Tesliću uspješno vode 3 najveće firme u kojima je zaposleno oko 1000 ljudi – Banja Vrućica, Destilacija i Škrebić kompani. Ti isti Škrebići koje ti spominješ jedini su se usprotivili teroru SDS 96. godine kad su ovi uz oružje smjenjivali sve koji nisu bili u SDS. U NDS su ljudi koji su zajedno već više od 15 godina, tako da se NDS u Tesliću neće raspasti, jedino ako mi to sami odlučimo

 29. НДС и Чавићев ДП се уједињују у једну странку. Тако ми бар моји извори говоре.

 30. Дали је Крсто добар доктор? Јесте. Човјек-можда. Зашто? Политичар нема везе са својом струком.Ко је дао приговор и оспорио Барошу мандат за одборника? Крсто наравно и дао шансу Сави да опет буде у скупштини града.А и Барош је лоша личност која није бирала средства да се докопа функције.Када је био одборник у странку којој је припадао за четри год. дошао је сам једном.
  Крсто је политичка курва која је са свима а није нигдје,мислим на опозицију, а дубока је са Додиком у свим шемама.Нико га не дира годинама.У скупштини се није јавио ни једном за ријеч да критикује владајучу коалицију а на улици, ,кафани и канцеларији пун је критика.Да појасним ко год сутра дође на власт Крсто ће бити уз њега и никада неће бити права опозиција.Такав је политичар-неодређен и гледа само своје интересе
  ШКОБО је личност која је пуна себе и мисли да зна нешто али сем препотентности и политичких амбиција нема ништа.Људски шљам који је спреман ради политичкога успијеха сутра прећи и код Изетбеговића и причати како је СДА најбоља партија у БиХ.
  Швракац човијек којег нико нигдје не јебе и који нема ауторитета нигдје.Шути и лукаво чека да се НДС негде избори за неко мјесто у скупштини града или јавном предузећу и ту устоличи гизицу.

  Сава је неписмена и ограничена жена која је нажалост вољом Крсте опет добила шансу да “КЕВЕЧЕ“за скупштинском говорницом па када заврши излагање диви се сама себи јер и она послије тога незна шта је рекла.

  Господа из Теслића су људи о којима апсолутно нетреба давати било какав коментар,нема ријечи за такве особе.

  Једина личност која је ваљала у НДС је Ћато из Приједора и лично знам колико су га се бојали,оговарали,избјегавали када је долазио у странку и подцјењивали његов рад.

  УРАДИО СИ ПРАВУ СТВАР ДОКТОРЕ ШТО СИ НАПУСТИО СТРАНКУ И ЉУДЕ КОЈИ НАМАЈУ,СТАВА,МОРАЛА,ПОЛИТИЧКИХ АМБИЦИЈА И ЦИЉЕВА. АЛИ ДАЛИ ЈЕ ПДП ПРАВА СТРАНКА ЗА ТЕБЕ НИСАМ СИГУРАН ВРЈЕМЕ ЋЕ ТО ПОКАЗАТИ ЈЕР И ТАМО ИМА ПУНО ЉУДИ КОЈИ СУ ВЕЛИКИ ГУЗИЧАРИ И ПОЛИТИЧКИ ЛАЖОВИ.

 31. Kad logika pojmova izgubi svaki odnos prema logici stvari i kad nestane logike i zavlada nepravilnost i nepravda, to predstavlja kraj za sve, a zavladala anarhija uvodi u nestanak kompletno jedan narod.

  Čitam tako o zdravstvu, nezadovoljstvu građana, bolest oko nas, treba pomoć za DM iz Bijeljine, zatim AS iz Banja Luke, TM iz Dervente i tako svaki dan, i pitam se kud to naše zdravstvo ide. Kažu prvi u nizu odgovornih za zdravstvo je Ministar Škrbić, „nema iskustva iz prakse-nikad nije radio kao ljekar, postavila ga Partija“. Pa i ranije je postavljala partija tj. CK je postavljao podobne a ne školovane, samo što je CK postavljao „drugove“ koji su bili ili zaslužni za stvaranje SFRJ tj. države ili zaslužni za očuvanje poretka, ali bogami, su i kažnjavali one koji su se ogriješili o državu i poredak.
  A u odnosu na to, dotični ministar ne ispunjava ni jedan uslov osim što je član Partije, piše ako je novinama i njegovoj izjavi vjerovati da nije bio učesnik u stvaranju Republike Srpske a i sam je izjavljivao „ponosan sam što nisam učestvovao u tom ludilu“, ali na ludilu i Republici Srpskoj opljačkao je malo previše. Takođe dotični ministar je prenosio dosta nadležnosti na nivo BiH (pa kum ga nije opominjao da to nije po Dejtonu), izjavljivao je Škrbić da kako je on postao ministar da je Republika Srpska stekla uslove da preraste u BiH tj. „Agencija za lijekove Republike Srpske“ je stekla uslove da preraste u „Agenciju za lijekove BiH“ i tako da ne nabrajam ostale agencije ova je ipak njegova specijalnost. A to što „kum“ kaže nije po „Dejtonu“ je samo znak da se Dodik previše družio sa „Karadžićem“ i da se dokačio „ludila“ pa bi trebao malo na posmatranje. Ipak kad ovako poredamo stvari Škrbić se nije oglušio o poredak BiH, on ga ipak čuva neovisno o kumu „koji je učestvovao barem djelomično u ludilu stvaranja Republike Srpske, pa ga to ludilo malo i zakačilo“.

  Sjećam se onomad u periodu „do Dodika“ pojavljivao se Škrbić u TV emisijama kad je bila aktuelna tema o zloupotrebama u zdravstvu da bi u periodu „Dodika“ (kao ono prije i poslije nove ere), bio zaslužan za ogromne gubitke u zdravstvu (kupovina vakcina za ptičiji grip, tamiflua, lijekova sa isteklim rokovima po daleko višim cijenama, privatno-javno partnerstvo, izgradnja kardiohirurgije za 33 miliona u Slatini, a ono što je Dodik dogovarao sa Beogradom za 3 miliona to njemu prepušta a njegova kardiohirurgija će ipak biti za 33 miliona, i čitav niz da ne nabrajam) i sve to sa grbače naroda koji je učestvovao u „ludilu“ stvranja tekovina koje mu omogućavaju da krčmi novac i živote uz blagoslov Partije i kuma.

  Kuda ide zdravstvo kao ključni sektor Republike Srpske nije teško zaključiti, ako se zna ko je na čelu i kakve zasluge ima a uz to i „kontrolu“ Partije.

  Pitam se koji je ovo dio „Kuma“ na sceni.

  U našem narodu Kumstvo je odabir, Kumstvo se ne nameće stoga bih preporučio gore pomenutim kumovima kako bi dočekali starost, a zbog tradicije u srpskom kumstvu (Karađorđe, Stambolić itd.) da jedan od njih promjeni vjeru ili da se raskume.

 32. НДС-Јандрић рече на одбору бар тако пише да треба развити привреду.
  ДНС-Павић рече прије два дана да нема пара ако не отворимо нова радна мјеста.
  Питам се, шта сте господо урадили у скупштини РС да спријечите колапс привреде?
  Доста је један Радишић,сад још и вас двојица некако демагошки.
  Конкретно господо, конкретно сунце му јебем, зар није доста шупље приче?!

  П.С. превише дајете важности овим сличним или безличним партијама.
  Предлажем да се сви уједине тамо са тим демократама, новим,старим свеједно, могли би бар представљати неку јачу снагу а свакако сви имају истог газду.
  Онда би то требало да уради СНСД са својим сателитима, СДС ако има своје такође.
  Остала би као стварна потреба у РС партија зелене оријентације и доста.
  Зар није конкретно?

 33. mico, 25.01.2013. 22:13:35 [65602

  Djelimično imaš pravo! Konkretno što se Baroša tiče, koliko znam stranka mu je okrenula leđa još prije izbora kada mu je kao aktuelnom odborniku i jednom od najjačih ljudi u stranci dodjeljen broj 16. na listi … koliko znam Ćato, Škobo i Baroš su povezani, navodno je Ćato tražio od Krste da smjeni Savu i Švraku a da protiv Baroš ne pokreće postupak … a samim ovim što je Ćato tražio u stranci bi ostali i Škobo i Bari i nastavili raditi na širenju NDS … Krsto to nije prihvatio i insistirao je da ostane Sava a samim tim je pokrenuo lavinu nezadovoljstava u NDS-u koji je danas u najvećoj krizi od osnivanja … Iz stranke su koliko znam za Banjaluku izašli Baroš (781 glas), a čiji su glasovi 80% van stranački, Škobo (526 glasova), Milinović (513 glasova), Đukić (464 glasa) i još par njih sa liste za Banjaluku …

 34. А је ли истина да је мој друг Шкобо сада прешао у Социјалистичку партију?

 35. Glavni oslonci NDS-a po izbornim rezultatima do sad su bili: Ćirko (načelnik Šipova), Škeljić (načelnik Kneževa), Jandrić (2008 glasova 2010. i 1022 glasa 2012.), Ćato (1356 glasova), Škrebić (2667 glasova 2010.), Baroš (781 glas), Škobo (526 glasova), Đurković (1273 glasa), Bogdanić (1351 glas) a djelimično i Lasica (233 glasa) na Palama koji je u kratkom periodu uspjeo organizovati odbor i izaći na izbore … Nakon izbora NDS su napustili Ćato, Baroš, Škobo a vrlo blizu odlaska je i Škeljić …

 36. Читам у данашњем ПРЕССУ изјаву гос.Саве која каже како јој завиде на политичком успјеху.Ха,Ха, госпођо па зар у Бања Луци која има око 300 000 становника ви освојите 300 гласова и још толико Вам намјесте Ви сматрате успјехом.Госпођо Саво који је то проценат гласова који сте добили од грађана БЛ???` Емил Влајки није никада био члан НДС и имао је само подршку Ваше странке а он лично није ништа конкретно урадио и помогао странци када је постао подпрједседник РС.Савјетник сте Влајкија???Којим то мозгом и програмом можете било кога да посавјетујете не само њега већ било кога.Ха,Ха јадна је ово земља због таквих и вама сличних.Кажете да ћете се одрећи мјеста савјетника ако буде сукоба интереса и даље имате жељу да “КЕВЕЧЕТЕ“са свога старога мјеста.
  ШКОБО-социјалиста??? Како је наставио убрзо ће прећи и у СДА код Бакира како сам и предвидио.Јадни политички љигавци.

 37. ЗАБОРАВИХ ПИТАТИ УВАЖЕНОГА ПРОФЕСОРА гос. НЕБОЈШУ ШВРАКУ дали још увијек гледа порниће јер само за то има талента.

 38. Mico tu smješnu izjavu u Presu nisam čitao (Pres je novina koja je Savi i njenom kolegi Milenku Jaćimoviću pomogla u tome da u NDS unesu nemir i podjele), ali Sava je i u kampanja pričala narodu i lagala ga u lice kako je 2008. napustila posao i veću platu (od oko 1500KM) i prešla u odbornike za manju, kako bi pomogla narodu, a svi smo mi dobro znali da je pored odborničke od oko 1000KM, imala još platu savjetnika od 1500-2000KM + platu predsjednika GO NDS Banjaluka od oko 500KM u periodu od 2010. do 2012. (pošto je u protekle dvije godine plata predsjednika GO NDS, sekretara NDS i još par funkcija unutar stranke uvedeno kao profesionalno i bilo plaćeno) … Narod je za to kaznio i dao joj oko 300 glasova, onda je izbornu noć, kad je skontala da glasova nema provela zivkajući Radetu i moleći ga da se rezultat malo popravi u njenu i korist njoj dragih ljudi na listi pa otud i poznati slučaj (http://www.glassrpske.com/novosti/izbori2012/GIK-Banjaluka-Zbog-kvara-na-trasi-preliminarni-rezultati-tek-veceras/lat/96119.html) … I sad priča kako je zabilježila uspjeh, tuga 😮

 39. A o izbornoj noći sve sve znaju a posebno akreditovani posmatrači stranaka, koji su tu noć umjesto da posmatraju brojanje bili istjerani iz opštine i pozvani da se vrate tek nakon 5-6 sati …

 40. Вјероватно и јесте љубавница али мислим да Влајки много гријеши јер какав је он љепотан може наћи много бољу требу од дотичне “даме“.
  Крсо рече удвостручио гласове а Сава данас у Прессу изјављује да се морају ујединити са Чавом да би спасили странку.
  Јадни незнају ни како народу да изнесу јединствен став.Лаж,лаж све је то само мазање очију овом народу ради личних интереса.

 41. КРСТО ЈАНДРИЋУ И ОСТАЛА ГОСПОДО ИЗ ВЛАДАЈУЋЕ КОАЛИЦИЈЕ И ПАРЛАМЕНТАРНИХ СТРАНАКА ОВАКВИ ЉУДИ ТРЕБАЈУ ДА ВАМ БУДУ САВЈЕТНИЦИ АЛА НАЖАЛОСТ ЗБОГ ВАШЕГА НЕЗНАЊА ВИ ИХ СЕ БОЈИТЕ И БЈЕЖИТЕ ОД ЊИХ КО ЂАВО ОД КРСТА

  ОТАЦ И ИДЕЈНИ ТВОРАЦ ПРОГРАМА –MEDECINSKE ELEKTRONIKE- I “ЖРТВЕ РАТА“ ЈЕ

  СЛОБОДАН (ОСТОЈА) Цвјетић, Предсједник

  ЛИЧНИ ПОДАЦИ:

  Датум и место рођења: 01.. Фебруар 1942, Лапово, Србија
  Држављанство: Србија („Србија и Црна Гора“) и „Босне и Херцеговине“
  Породица: Ожењен са Зденка Цвјетић, дипломирани инжењер архитектуре ћерке: Наташа Цвјетић, дипломирани правник сина Озрена Цвјетић, дипломирани економиста
  Адреса: книнска 9, Бања Лука
  Матерњи језик: српски језик
  Међународни језик: енглески

  ОБРАЗОВАЊЕ

  Студије електротехнике, дипломирани инжењер електронике на Електротехничком факултету Бањалуци (ИУ)
  Међународни стручњаци за програме „Цомпутерс анд мемори“ – Теледине систем фирме & ЕММ СЕСЦО (САД)
  Постдипломске студије у „технологија решавању развојних проблема“, Универзитет у Загребу („Европски центар за мир и развој“ (ЕЦПД) Универзитета Уједињених нација за мир)

  Професионалне активности
  1973-1975 „Електронска телепринтерски“ – „Руди Чајавец“, Истраживачки центар
  1975-1982 „Рачунарски системи Фабрика високо поуздане меморије“, „Руди Чајавец“, Професионална електроника
  1980/1981 „Стање и дугорочни развој истраживачких активности у БиХ“ (Група експерата у скупштини БиХ за развојну стратегију)

  Аутора програми
  1981/1991 „Програм Медицинске електронике“ (ПМЕ)
  1987-2004 Медицински Електроника, Центар за медицинска истраживања и развој јавног здравља, Бањалука

  Инвестициони програм (ПМЕ)
  Стварање „Међународног центра високих технологија“
  Стварање цврсте „Медицинска електроника“
  (Професионално едуковани за самосталан рад, следећи профитабилних центара:)

  Фабрике које су отворене у Медецинској Електроници

  Фабрика пејсмејкере (имплантати) Телецтроницс (САД, Аустралија, Француска)
  Фабрика слушни апарат – Ректон (Швајцарска, Данска, САД)
  Фабрика кардиоваскуларне инструменти Хевлетт Пацкард (САД, Немачка)
  Фабрика лабораторијске опреме Иу производу (домаћа развој)
  Фабрика опреме Аудиологија Иу производу (домаћа развој)
  Фабрика опреме за рехабилитацију Иу домаћи производ (развој)
  Инжењеринг
  Израда пројеката у здравственим установама „Архинг“ (група архитеката из Бањалуке)
  Изградња здравствене установе „УНИЛЕС“, Словенија и Крајине, БиХ
  Образовање
  „Електронски техничара и медицинских инструмената сервисно“ „Технички центар Бања Лука“
  „Биомедицинске и клиничке инжењери“ Универзитет у Бањалуци
  „Специјалисти програм на носилаца развоја и технологија власницима“
  Развој
  Центар за медицинска истраживања и развој примарне здравствене заштите „др Андрија Штампар“
  Сарадња центар за сарадњу између Југославије здравствених услуга и Светске Здравствене Организације. Циљ је увођење савремене опреме у здравственим службама, за потребе примарне / превентивне здравствене заштите и образовања.
  „Институт за развој“ медицинских инструмената, специјалиста за софтвер
  Међународни пројекат „Развој експертских система“ (кардиологија, вертебрологи)
  Истраживачки пројекат, добио на јавно надметање, у сарадњи Италији / Југославија реф. Но ТТИ/тмц/3661, почевши од 19.06.1991 (1.5 милиона САД $, неповратив) 1992

  „Аутор Иницијатива“

  >> Европска будућност, програм за мир и развој

 42. НДС-ова главна сметња за даљи напредак је Сава и људи слични Сави, људи који не знају основне ствари о политици и људи који глуме да им је стало до добробити народа … Шкобо без обзира шта неки мислили о њему много је дао НДС, помогао у организацији општинских и мјесних одбора, у странку учланио велики број људи, човјек једноставно зна шта је политика и како се ради а зна и са народом и народ га цијени, једноставно није имао с ким остати у ндс-у, тренутни ндс, ако изузмемо, Јандрића, Ћирка и Шкељића (који је још који дан у НДС-у) нема поштеног човјека и човјека коме је стварно стало да промјени нешто на боље …

 43. НДС ГО Бањалука, укратко колико сам их ја познавао 2012.

  Јандрић – сасвим сигурно један од најбољих и најкоректнијих предсједника странака у РС, човјек коме се у свако доба дана можете обратити и који ће вам сигурно ако је у могућности помоћи, и који се према обичним људима понашао као један од њих а не као да је изнад њих!
  Шкобо – један од најбољих оперативаца и младих политичара које сам познавао, човјек од кога се доста може научити и човјек који око себе има много људи, човјек који је организовао општинске а и већину мјесних одбора како НДС-а тако и ДП-а!
  Јаћимовић – од кад је ушао у НДС имао један једини задатак а тај задатак је подјела НДС, на ГО нападао Шкобу, врло често без повода, после тога наставио са нападима на остале чланове који нису мислили као он и који су схватили шта је његов циљ!
  Барош – човјек који се врло мало или никако ангажовао око странке и странци битних догађаја, појављивао се с времена на вријеме чисто да покаже да је у странци, од 2012. а кад је сазнао да ће на листи бити 16. улази у сукоб за предсједницом ГО и од тад отворено води соло кампању, после избора улази у суког са предсједником НДС, који му оспорава мандат …
  Ожеговић-Марчета – вечити демагог, жена који је на све спремна за рад своје користи, води политику како је она народни човјек а у ствари нема ништа од тога, око себе има пар пиунчића који прате њену политику а и они сами не знају ни од куд они ту, једна од њих у лику Лидије Ристић активисткиње покрета формираног пред изборе 2012. и угашеном после истих „Парк је наш“ … У скупштини по причи већине НДС-оваца ушла захваљујући намјештању изборних резултата, унутар саме странке …
  Шврака – коректан човјек, истина да гледа како да себи нађе неко фино мјесто и да се ухљеби, али на крају крајева ко то не гледа …

 44. Kрсто Јандрић је човјек који ће увијек бити на линији власти. Нажалост његова странка никада неће имати тачне политичке циљеве. А то није добро за једну политичку опцију и њенога предсједника. Да сам у праву показује и број гласова које је Крсто Јандрић освојио на овим изборима. Много мање него на предходним.
  Шкобо је на жалост од једнога дјечака схватио да у политици нема поштења и зато се сада грозничаво бори за позицију у било којој странци да би поново себи обезбједио егзистенцију. Име странке му није битно већ сам његов положај у странци.
  За остале смо све рекли тако да су коментари сувишни.

 45. Čitajući izjave Ministra zdravlja, Ranka Škrbića, u posljednje vrijeme možemo se samo diviti takvom kadru i strčnjaku i naučnjaku. Koliko dotični zna o ODGOVORNOSTI može se vidjeti po navodnim smjenama koje je uradio po principu eto ja neću ići sa scene kao NAJLJEPŠI, NAJPAMETNIJI I NAJBOLJI smjenit ću odgovorne za ovakvo kratastofalno stanje u zdravstvu i objavi smjenu direktora bolnice Kasindol i bolnice Nevesinje. A kad mu rekoše da on rukovodi bolnicama te da je i on odgovoran dotični reče pa nisam ih smijenio „direktoru bolnice Nevesinje je istekao mandat a izvršili smo tehničku reorganizaciju i promjenu naziva bolnice Kasindol pa je zbog toga bilo potrebna promjena“. PA NAJLJEPŠI, NAJPAMETNIJI I NAJBOLJI MINISTRE „ je si li smijenio ili je ljudima istekao mandat ?“-na što liče te SVINJARIJE KOJE PRAVIŠ U ZDRAVSTVENOM SISTEMU.

  Pa kako znaš da vodiš bolnice to si pokazao, a sad bi da vodiš u sunovrat i domove zdravlja. Cijela Vlada RS, i svo zdravstvo bruji da je Fond zdravstvenog osiguranja RS u problemima, samo Ministar kaže da nije Fond u problemu, da je problem ekonomska kriza, te da je direktor Goran Kljajčin super kadar, koji je kao neko ko je toliko urušio zdravstveni sistem i napravio ga da budemo „jedini u svijetu“ odlazio da se liječi u Tuzlu – pa eto koliko vjeruje zdravstvenom sistemu Republike Srpske. A onda kad se tamo rehabilitovao vraća se ponovo u sistem zdravstva RS, da kao takav kadar bude Ministru zdravlja savjetnik. E dragi moji trebao bi vam Mile Veliki otvoriti štalu pa u njoj se savjetujte i trošite novac.
  Na upit novinara da je strukovni sindikat skrenuo pažnju o velikom broju doktora koji napuštaju Republiku Srpsku-RS Ministar zdravlja alo ljudi Ministar zdravlja -kaže kako to da ni presjednik sindikata doktora nije otišao ako je stručan. Je li to znači da je Ministar zdravlja RS zadužen da otjera doktore iz Republike Srpske. I da li dotični zna šta znači RS da je to Republika Srpska a ne Rankova Svinjarija, da li dotični zna koliko je doktora bilo u toku rata sa svojim narodom, dok je on kao muškarčina hodao i mešetarijo van Republike Srpske. I neko kao takav koji nije ništa uspio u stručno i naučnom smislu van Republike Srpske, zahvaljujući svome kumu Miloradu Veličanstvenom dobije igračku – zdravstveni sistem – da se sa njim igra, i kao neko ko daje izjavu „Hvala Bogu ja nisam učestvovao u ovom ludilu stvaranja Republike Srpske“. Pa kad si toliko stručan, lijep i pametan kako ti nisi otišao negdje van Republike Srpske ili kako nisi ostao tamo gdje si bio u toku stvaranja Republike Srpske, pa kad već nisi ostao što ne ode da radiš tamo, a ne da rastjeruješ časni kadar iz sistema Republike Srpske.
  Pitam se šta rade ta silna udruženja: ratnih vojnih invalida, žrtava rata, porodica poginulih, veterana pa i sama boračka organizacija kako dozvoljavaju da jedan dezerter koji je svojim nečinjenjem i kako se hvali neučestvovanjem u ludilu stvaranja Republike Srpske radio protiv stvaralaca Republike Srpske i protiv njih samih, vodi resor zdravstva. A kako ga vodi netreba biti pametan pa vidjeti da on želi da uništi kompletan sistem zdravstva, u cilju rušenja Republike Srpske, jer kako reče onaj koji mu je dao igračku on je zadovoljan kako ON to radi.
  Kako bilo da bilo nije daleko dočekat ćemo i Markov dan tj. dan mejdana do tada Narode upamet.

 46. ПАЖЊА,ПАЖЊА на порталу http://WWW.SEP.RS имате нову верзију
  Gangam style by Слободан Васковић у којој су главни јунаци Предсједник РС,уважени господин Додик,велики експерт за ино.интеграције Жељка Цвијановић и други домаћи политичари па БИЛО БИ ЗАИСТА ДОБРО ТО ПОГЛЕДАТИ А МОГУ И ФРОНТАЛОВЦИ НА СВОЈ ПОРТАЛ ПОСТАВИТИ. УЖИВАЈТЕ.

 47. Ево позивам гос.Крсту Јандрића да јавно каже каву је игру играо око избора новога градоначелника. Зашто његова странка није имала кандидата(можда немају стручних људи за ту функцију).Коме је замазивао очи ко фол преговарајучи са јадним истрошеним и неодлучним Остојом Кнежевићем који ни у град не смије изаћи док му жена не допусти.
  Дали си мислио Крсто да ће се опозиција сложити да им ти будеш кандидат па си се свима удварао да би се домогао те позиције.
  Крсто тебе су људи давно прочитали али због титуле доктора не желе да улазе у конфликт са тобом(можда и, недај боже,будеш некада потребан)па се нежеле са тобом свађати.Али те зато заобилазе у широком луку.

 48. Како чујем данас у граду, Барош добио потврду са суда да је оштећен и сходно томе он је нови одборник а како се одереко НДС-а и како нема планове приступити некој странци, наступаће као независни …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *