Шкрбић, Томаш и синдикат: Треба више дисциплине

Влада Републике Српске у наредном периоду мора појачати финансијску дисциплину уплате доприноса за здравствено осигурање и пронаћи додатна средства за финансирање здравственог система у Српској, изјавио је данас предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске Миленко Гранулић. "Тражићемо одговорност оних директора здравствених установа у Српској који су примили велики број радника и да општине […]

субота, 22 децембра, 2012 / 19:50

Влада Републике Српске у наредном периоду мора појачати финансијску дисциплину уплате доприноса за здравствено осигурање и пронаћи додатна средства за финансирање здравственог система у Српској, изјавио је данас предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске Миленко Гранулић.

"Тражићемо одговорност оних директора здравствених установа у Српској који су примили велики број радника и да општине морају обезбиједити одређени постотак за функционисање здравствених установа", рекао је Гранулић новинарима, након састанка са министром здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранком Шкрбићем и в.д. директора Фонда здравственог осигурања Дарком Томашем.

Он је навео да се додатна средства за здравствени систем могу обезбиједити од акцизних роба.

Шкрбић је оцијенио да има позитивних помака који су направљени у протеклом периоду у здравственом систему.

"На састанку смо указали на одређене финансијске тешкоће са којима се сусреће здравствени систем у Српској, а које су настале због попуштања финансијске дисциплине", рекао је Шкрбић.

Он је истакао да се Фонд здравственог осигурања Републике Српске недовољно пуни од привредних и пословних субјеката.

"Само јасном и прецизном финансијском ситуацијом могу се обезбиједити средства за здравствени систем. У сваком случају се морају изнаћи додатни начини финансирања Фонда здравственог осигурања Републике Српске", додао је Шкрбић.

Према његовим ријечима, на одговорност се морају позвати и поједини руководиоци здравствених установа.

Он је напоменуо да би тематска сједница Владе Српске о ситуацији у здравству могла да буде одржана у другој половини јануара наредне године.

Томаш је најавио да ће у наредном периоду обићи здравствене установе у Републици Српској како би се информисао са тренутном ситуацијом.

"Са Владом Републике Српске покушаћемо ријешити одређена питања како би се стабилизовао Фонд здравственог осигурања Републике Српске", рекао је Томаш.
 0 КОМЕНТАРА

 1. Svjesno, namjerno, dobro isplanirano i isprogramirano rušenje RS. Ekonomsko, duhovno, demografsko. Nažalost, u potpunosti su uspjeli, prije zadanog roka.
  A, šta preduzeti da se spasi ovo malo što je ostalo:

  1,REŽIMSKE STRANKE PROGLASITI ZLOČINAČKIM.
  2, POHAPSITI ČLANOVE VLADE, PREDSJEDNIŠTVA STRANKE, I POLITIČKI VRH rs
  3. ODUZETI NJIMA I NJIHOVIM PORODICAMA SVU IMOVINU, ZAMRZNUTI BANKOVNE RAČUNE
  3. ODUZETI IM PUTNE ISPRAVE
  4.SUDITI IM ZA MIRNODOPSKI ZLOČIN I GENOCID NAD LJUDIMA U RS
  5. PRIVREMENO VRATITI NAJTEŽU KAZNU KAKO SE NE BISMO IZLAGALI TROŠKOVIMA DA ZLOČINCE DOŽIVOTNO HRANIMO I LIJEČIMO U ZATVORIMA.

 2. …Томаш је најавио да ће у наредном периоду обићи здравствене установе у Републици Српској како би се информисао са тренутном ситуацијом…

  Сад ће једно годину дана АУДИ, ВОЗАЧ,један или два ГУЛАНФЕРА,пар хиљада километара,гориво, дневнице, смештај…да се дечко УПОЗНА са „ситуацијом“…

  Ј…ли ви сами себи м…р!

 3. Пратим вас редовно и често цитирам и прослеђујем текстове са Фронтала као примјер, по мени исправног резоновања о нама, држави, власти..

  Оно на шта имам примједбу(ради чега сам се ипак, мимо неког мог правила, регистровао)јесте жеља да укажем на повремену вулгарност и ласцивност коментара и коментатора..Не служи на част а поготову јер израз „писати/пјевати/причати ћирилицом“ (дубоко вјерујем -незаслужено) постаје еуфемизам управо за горе поменуте изливе..

  Медицинске теме увијек дају прилику незадовољним конзументима система у полутрансформацији-полураспаду,да себи онако анонимно(нпр.магистар или господин-репер) дају „одушка“-у главном да на један крајње непримјерен начин..

  Не желим овдје бранити докторе,можда неки то и не заслужују, најмање желим покренути нову бујицу ласцивности и позива на властити линч.(Већ виђено на форумима-само „замути воду“ око теме и одведе од кључних ствари.)Не желим вам причати о недостајућим ресурсима за ЕЛЕМЕНТАРНЕ ствари, које су појели нечији ручкови и мегаломански (потемкиновски) пројекти. Нити о одбијањима од плате ради превише прописаних рецепата(глутенско брашно,цитостатици,опијатни аналгетици,хормоин раста) са позитивне листе (требају бити финансирани ОД ДРЖАВЕ не други начин).
  Не желим вам причати нити о томе шта нпр једном доктору пролази кроз главу док амбул.колима под ротацијом јури ка мјесту саобраћајне незгоде са више повријеђених..Нити о осјећају који има када иде у ноћну смјену а зна да је накнада за ноћ његовог неспавања(амбул.кола под ротацијом)у Хитној само (2км х8сати=)16км.
  Неки који кажу- па шта?- НИ ЗА КОЈИ НОВАЦ не би крвавили руке,ризиковали повреду радећи са ХИВ/Хепатитис позитивним нпр робијашем приведеним од полиције или зависником или алкохоличарем..Ако ћемо бити искрени

  Сви имамо своје достојанство,ради свога,молим вас као високо образовани члан овог, нашег друштва,да га једни другима чувамо..Остајте ми здраво!

  🙂

 4. Kaži mi, kaži,
  Kako da IH zovem
  ……………
  Hoću li rećo“Diko“, ili ,“Snago“
  ………..
  Dragi moj Aleksandre, sve što se može reći o ovoj REŽIMSKOJ BAGRI malo je u odnosu na što su nas doveli. I svaka kazna postojeća je za njih minorna. Uništili su nas kako nisu uspjeli svi naši vjekovni neprijatelji zajedno.I , dakako nijedno moje slovo nije protiv ljudi u bijelim mantilima po našim amblantama, bolnicama… Naprotiv, većina savjesno radi i dijeli zlu sudbinu sa nama ostalim.

 5. AleksandarDLA, 23.12.2012. 13:20:14

  Нема потребе да се правдате. Јасно је да највише радите и да заслужујете много више од онога што имате. Не треба да дозволите да вас изједначавају са некима који су мање образовани од вас, не раде по пола године, викендима, празницима итд.

  Инече, неки дан је министар рекао да пацијенти не трпе ово стање у здравству и да нема посљедица те врсте. Мислим да ипак има. Ако су доктори ограничени у прописивању или упутницама за специјалистичке прегледе или упутницама за основне налазе онда итекако пацијенти трпе. Наравно да је било злоупотреба, али не вјерујем да је то било у великој мјери.

  Овим оптуживањем и министра и екипе који јесу криви се ништа неће ријешити, а ситуација је измакла контроли. Мој утисак је да се сада углавном ликује и осуђује поменути министар, он опет с друге стране бјежи од одговорности и покушава да нереално представи стање у здравству у Српској. На то оптуживање и одбрану одлази првише времена, а Хирургија у БЛ, Касиндо, Св. апостол Лука у Добоју итд. су у очајном стању,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *