Изречене казне навијачима, очекивали и горе

ЂЕНОВА – Суд у Ђенови изрекао је данас казну затвора од три године и три месеца Ивану Богданову који је заједно са још тројицом српских навијача оптужен за изазивање нереда на утакмици фудбалских репрезентација Италије и Србије у октобру прошле године на стадиону Луиђи Ферарис у овом италијанском граду. Италијански судија Анализа Ђакалоне прогласила је […]

уторак, 8 марта, 2011 / 15:55

ЂЕНОВА – Суд у Ђенови изрекао је данас казну затвора од три године и три месеца Ивану Богданову који је заједно са још тројицом српских навијача оптужен за изазивање нереда на утакмици фудбалских репрезентација Италије и Србије у октобру прошле године на стадиону Луиђи Ферарис у овом италијанском граду.

Италијански судија Анализа Ђакалоне прогласила је кривим и осталу тројицу оптужених навијача и одредила им следеће казне затвора: три године за Николу Кличковића, двије године и осам мјесеци за Данијела Јањића и двије године и шест мјесеци за Срђана Јоветића, преноси агенција Анса.

Пресуде се поклапају са захтјевом тужитељице Кристине Камајори.

Сва четворица навијача одговарала су за пружање отпора службеним лицима, наношење тешке штете и недолично понашање на стадиону.

Прекинута утакмица између Италије и Србије у квалификацијама за Европско првенство 2012. године регистрована је службеним резултатом 3:0. Уз то, Фудбалски савези Италије и Србије су због инцидената новчано кажњени.

Рикардо Ди Рела, адвокат четворице српских навијача који су данас у Ђенови осуђени на затворске казне због нереда на утакмици Италија – Србија прошле године, казао је да сва четворица „потичу из културе у којој онај ко греши, зна да мора за то и да плати”.

Они знају да су починили кривично дело. Али, у притвору су већ пет мјесеци и, „да нису Срби, већ би изашли”, казао је адвокат и напоменуо да су горе ствари виђене у неким другим случајевима и другим околностима „и све су након краћег времена одбачене”.

„Очекивали су чак и гору казну од ове због чињенице да су они, које су теретили за само једно кривично дело, добили по две године затвора”, рекао је Ди Рела, алудирајући на четворицу других српских навијача, који су 2. фебруара осуђени на двогодишње казне затвора, да би потом били протјерани из Италије.

Како преноси Анса, адвокат навијача је посебно истакао да су сва четворица оптужених током притвора имали примјерно владање.

Суд у Ђенови изрекао је казну затвора од три године и три мјесеца Ивану Богданову који је заједно са још тројицом српских навијача оптужен за изазивање нереда на утакмици фудбалских репрезентација Италије и Србије у октобру прошле године на стадиону Луиђи Ферарис у овом италијанском граду.Оставите одговор