ПИК: Одговорност на домаћим политичарима

Амбасада Велике Британије у БиХ саопштила је, поводом захтјева лидера ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990 Драгана Човића и Боже Љубића за сазивањем ванредне сједнице Савјета за провођење мира, да су политички лидери директно одговорни за формирање власти у БиХ. "Ми их подстичемо да што прије дјелују у складу са својом одговорношћу како би БиХ могла […]

уторак, март 8, 2011 / 15:49

Амбасада Велике Британије у БиХ саопштила је, поводом захтјева лидера ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990 Драгана Човића и Боже Љубића за сазивањем ванредне сједнице Савјета за провођење мира, да су политички лидери директно одговорни за формирање власти у БиХ.

"Ми их подстичемо да што прије дјелују у складу са својом одговорношћу како би БиХ могла рјешавати многе преостале реформске приоритете који ће помоћи њен напредак на путу ка ЕУ", саопштено је Срни из британске амбасаде.

Из амбасаде напомињу да ће ПИК наставити да детаљно надгледа развој ситуације, те да је познато да је високи представник Валентин Инцко у контакту са страначким лидерима.

"Као и увијек, позивамо изабране лидере да заједнички раде на унапређивању интереса БиХ", наводи се у саопштењу.

Предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић изјавио је 4. марта да је са предсједником ХДЗ 1990 Божом Љубићем затражио да се сазове сједница ПИК-а у БиХ у вези са најављеним сазивањем сједнице Дома народа Парламента Федерације БиХ , "јер је ПИК тај који има одговорност и координише ОХР-ом".

"Треба јасно поручити да нико не може бити изнад устава и закона и сазивати Дом народа. Охрабрен сам што сам посљедњих дана имао на десетине разговора с интелектуалцима који нису везани уз политику и који су нам дали подршку за политику коју водимо", рекао је тада Човић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *