Изабрани делегати за Домове народа

Из СНСД-а делегати су Небојша Радмановић и Средоје Новић, из СДС-а Огњен Тадић и Дарко Бабаљ, а из ДНС-а Драгутин Родић. Листа са изабраним делегатима биће достављена Централној изборној комисији БиХ на потврђивање. Изабрани делегати у Вијеће народа Српске Посланици Народне скупштине Републике Српске су тајним гласањем изабрали делегате у Вијећу народа Републике Српске. У […]

среда, децембар 10, 2014 / 15:41

Из СНСД-а делегати су Небојша Радмановић и Средоје Новић, из СДС-а Огњен Тадић и Дарко Бабаљ, а из ДНС-а Драгутин Родић.

Листа са изабраним делегатима биће достављена Централној изборној комисији БиХ на потврђивање.

Изабрани делегати у Вијеће народа Српске

Посланици Народне скупштине Републике Српске су тајним гласањем изабрали делегате у Вијећу народа Републике Српске.

У Клуб Срба у Вијећу народа Републике Српске изабрани су Живко Марјанац из СП и Лазо Марић из СДС.

Преосталих шест делегата биће изабрано жријебањем у Централној изборној комисији БиХ јер су листе са кандидатима добиле исти број гласова у парламенту Републике Српске.

У Клуб Бошњака у Вијећу народа РС из СДА су изабрани Кемо Чамџија, Мујо Хаџиомеровић, Касим Салкић, Анита Хоџић и Самир Бачевац, те Елведин Хамзић из Странке за БиХ, Мухамед Ибрахимбеговић из Савеза за бољу будућност, те Енес Суљкановић из СДП-а БиХ.

У Клуб Хрвата у Вијећу народа РС изабрани су Предраг Глухаковић, Давор Чордаш, Жељко Стипић, Нада Тешановић, Иво Камењашевић, Горан Милошевић, Мијо Перкунић и Томислав Томљановић.

Дубравка Мацановић, Раденко Рикић, Александра Делашашо и Јована Чавкић изабрани су у Клуб осталих у Вијећу народа.

У Вијеће народа Српске бира се 28 делегата, од којих по осам чине клубови Срба, Хрвата и Бошњака, а преостали број из реда осталих.

ЦИК БиХ овјерио је јуче 23 кандидатске листе на којима се налазе имена 78 кандидата за делегате у Вијећу народа Републике Српске.

Имена изабраних делегата у Вијеће народа РС биће прослијеђена ЦИК-у БиХ на овјеравање и додјелу мандата.0 КОМЕНТАРА

 1. Пат-позиција.
  Додик има контролни пакет. Тадић и Бабаљ мањина.

  Писао сам да је СДС издао бираче, а оно што ме је посебно изненадило је да ће Црнадак бити министар иностраних послова. То је јака функција и Босић треба објаснити чланству СДС-а зашто је поред члана предсједништва поново једну врло значајну функцију препустио ПДП-у. А он је био квалификован за то и по резултату избора му и припада та функција.

  Рекао сам да ће Шаровић бити министар. Једино ми није јасно ко је овај Ментић.
  http://www.rtvbn.com/326967/Ministri-Sarovic-Mektic-i-Crnadak-predstavljaju-RS-u-BiH

  Вјероватно се и гласачи СДС-а крсте и лијевом и десном када виде кога су на власт довели њихови гласови.

 2. Телалук ћути о овој вијести са БН.
  http://www.rtvbn.com/326967/Ministri-Sarovic-Mektic-i-Crnadak-predstavljaju-RS-u-BiH

  Јасно је и зашто.
  Немам времена да шире образложим зашто је Бакир изабрао ову тројицу, али то има везе са намјенском индустријом.

  Мектић је дуже у министарству безбједности. Његовим именовањем за министра Бакир добија дупло. Има подобног, такорећи ванстраначког министра (на мој упит истаклнутим СДС-овцима које познајем, ниједан није знао ко је Мектић), а истовремено је ‘стекао’право да из својих редова има директора СИПА, што му је врло значајно послије ових догађања око вехабија у Бечу и Сирији.

  Као министар иностраних послова Хилмо Црнадак ће бити спрдња, али као бивши замјеник министра одбране сигурно ће бити неки шраф у извозним пословима намјенске индустрије ФБиХ које ће контролисати Мирко Шаровић.

  Злобници кажу да се Шаровић специјализовао за трговину производима намјенске индустрије још прије 20-23 године. Чак је исмијењен са највише функције у држави због послова у намјенској индустрији, а Бакир цијени његову улогу у порасту извоза федералне намјенске индустрије и поново га враћа на исту функцију.

  Истовремено Александара Пандуревић лије крокодилске сузе за Ремонтним заводом из Братунца не схватајући (?!?!) да је политика њене странке управо та која убија намјенску индустрију у РС јер се без министарства одбране, иностраних послова и безбједности не може завршити ни један посао у намјенској индустрији (то су државни послови).
  http://www.srna.rs/novosti/201982/svjesno-guranje-zavoda-u-stecaj-.htm

 3. simo
  „Немам времена да шире образложим зашто је Бакир изабрао ову тројицу,“
  Šarović je bio ministar i dok je snsd bio na vlasti na nivou bih.
  Tada su ga podržali vrijedni poslanici snsd-a na čelu sa trustom mozgova dušankom majkić.
  A čini mi se da su „bakirovci“ glasali protiv šarovića.
  Pretpostavljam da ćeš reći da je šarović u među vremenu postao „probosanac“?:D

 4. А шта сам то ја друго написао о њему осим да је ванстраначка личност?

  Вјероватно гласачима СДС-а није јасно зашто се дају министарска мјеста ванстраначким лицима.

  А не сјећам се ни да је било вијести да су органи СДС-а тако нешто предложили.

  Остаје питање ко је предложио Мектића за ту функцију.

  Ја мислим да је Бакир јер је СДС прихватањем Тадићеве и Босићеве функције што се тиче формирања СМ свој посао завршио. То што ће Шаровић бити министар није воља СДС него Бакирова.

  Знам да праве СДС-овце боле ове истине које пишем, али ме због тога заболи хашимага.

 5. Како немам појма!? Рекох ја горе да многе боли истина, али…

  Па ја сам још прије мјесец дана написао да ће једино Шаровић од есдеслија бити министар.

  Признајем да ме је озненадио Мектић. Нисам ни сам вјеровао да је Бакир толико јак, да ће шпод контролом имати и министра безбједности и директора СИПА.

  Моје информације су говориле да ће Шемсудин бити министар безбједности. Кад оно Мектић.

  Међутим, сада је готово сигурно да ће Шемсудин Мехмедовић бити директор СИПА.

  Што се Хилме тиче, то је Иванићевев улов због пристанка да Тадић добије мјесто у Дому народа.

 6. Прије само 5 мјесеци Шемсудин Мехмедовић је у ту институцију ушао са лисицама на рукама и погнуте главе. А сад му се купује нова фотеља и заносе муда на кривини…

  Добро је рекао наш чувени нобеловац Андрић: „Гдје почиње Босна, ту престаје свака логика“ .

 7. Битно је да сам вама досадио и да вас пецка ово што пишем. Знам да би ти вољела да не помињем Шаровићевог Бакира, кукавичлук Босића, али народ који је гласао за СДС мора знати истину.

  Њиховим гласовима располаже Бакир.

 8. Simo, meni kao glasaču SzP (a vjerujem i drugima) je trenutno jedino bitno da u vlasti na BiH nivou nema SNSD-a, a to što ti pišeš o navodnom kukavičluku Bosića, bakirovom Šaroviću i slične gluposti, za nas je značajno koliko i bure preklanjskog kupusa.

  Znamo mi i ko je Šarović i Bakir i drugi tako da te tvoje priče i jadni pokušaji pisanja nekakve samo tebi poznate „istine“ ne pije vode. Naprotiv, mene baš zabavlja. Šta da ti kažem, uživam u tvojim lapridanjima, posebno što znam da se primiče vrijeme kad ćete izgubiti vlast i na nivou RS.

Оставите одговор