Ивановић: Декларација амнестира Стефановића за штетне договоре

Дио декларација којим се шеф Преговарачког тима Борка Стефановића "амнестира за штетне договоре који убрзано воде признавању независности Косова" најспорнији је дио декларације о Косову и Метохији сматра један од лидера косовских Срба Милан Ивановић. Ивановић је поручио да за Србе са сјевера Косова није прихватљиво да се овом декларацијом аминују "некакви интегрисани гранични прелази" […]

недеља, 13 новембра, 2011 / 11:11

Дио декларација којим се шеф Преговарачког тима Борка Стефановића "амнестира за штетне договоре који убрзано воде признавању независности Косова" најспорнији је дио декларације о Косову и Метохији сматра један од лидера косовских Срба Милан Ивановић.

Ивановић је поручио да за Србе са сјевера Косова није прихватљиво да се овом декларацијом аминују "некакви интегрисани гранични прелази" на којима би били косовски полицајци и цариници.

"Скупштина Србије требало би да том декларацијом амнестира штетне договоре Стефановића са Приштином који воде убрзаном признавању независности Косова. То је неприхватљиво за Србе с севера Косова и Метохије, а надамо се и за власт у Београду", рекао је Ивановић за новосадски"Дневник".

Он је додао да је несхватљиво да се држава помири са Стефановићевим договорима са Приштином о увођењу албанских докумената, матичних књига, саобраћајних дозвола, регистарских таблица и њихових царинских печата.

"Све то угрожава виталне интересе Срба с севера Косова због чега очекујем да ће декларација у том делу бити промењена", истакао је Ивановић.

Декларација о Косову и Метохији пред посланицима у Скупштини Србије наћи ће се на сједници која би требало да буде одржана наредних дана.