ИРБ и "Фрут еко": Одбачено утврђивање сукоба интереса

БАЊА ЛУКА – Комисија за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске одбацила је захтјев Транспаренси интернешенела БиХ за утврђивање сукоба интереса у кредитном пласману Инвестиционо-развојне банке за предузеће "Фрут еко", чији је сувласник син премијера Српске Милорада Додика, изјавила је предсједник Комисије Обренка Слијепчевић. Комисија је закључила да је захтјев недопуштен, јер није […]

четвртак, 23 јула, 2009 / 18:41

БАЊА ЛУКА – Комисија за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске одбацила је захтјев Транспаренси интернешенела БиХ за утврђивање сукоба интереса у кредитном пласману Инвестиционо-развојне банке за предузеће "Фрут еко", чији је сувласник син премијера Српске Милорада Додика, изјавила је предсједник Комисије Обренка Слијепчевић.

Комисија је закључила да је захтјев недопуштен, јер није било претпоставки за покретањем процеса и упуштање у испитивање сукоба интереса у органима власти РС.

Слијепчевићева је то образложила чињеницом да се догађај за који је поднесен захтјев за утврђивање сукоба интереса десио прије него што је ступио на снагу Закон о спречавању сукоба интереса у органима власти РС.

"Догађај се десио 18. јула, а Закон је на снагу ступио 16. августа прошле године. Ова организација пропустила је тада да се обрати надлежној Централној изборној комисији", рекла је Слијепчевићева.

Она је образложила да по Уставу не може бити кажњиво дјело које није било прописано законом у вријеме када је извршено.Оставите одговор