ТВ БН и РТРС приказали Дудаковића "на дјелу"

БИЈЕЉИНА – Телевизијске станице, ТВ БН и РТРС, емитовале су запањујући видео снимак смакнућа двојице ратних заробљеника на подручју Бихаћа 1994. године на коме наређење за стријељање директно у камеру издаје муслимански генерал Атиф Дудаковић. "Стрељати на лицу мјеста", говори у камеру Дудаковић, а на снимку слиједе језиви призори како муслимански војници вуку беживотна тијела […]

четвртак, јул 23, 2009 / 18:48

БИЈЕЉИНА – Телевизијске станице, ТВ БН и РТРС, емитовале су запањујући видео снимак смакнућа двојице ратних заробљеника на подручју Бихаћа 1994. године на коме наређење за стријељање директно у камеру издаје муслимански генерал Атиф Дудаковић.

"Стрељати на лицу мјеста", говори у камеру Дудаковић, а на снимку слиједе језиви призори како муслимански војници вуку беживотна тијела убијених заробљеника уз коментар "задовољство ми је да су ова крмад побијена".

Након емитовања овог ексклузивног видео записа РТРС-у се јавио Дамир Башић који је на снимку препознао свог оца Рамиза Башића, који је убијен у међумуслиманском сукобу на територији Западне Крајине у Изачићу јула 1994. године.

"Зликовци", потресено је прокоментарисао Башић.

Према његовим тврдњама, други стријељани заробљеник чије тијело се види на снимку је Мујо Бегић.

Командант ратног Петог корпуса Армије БиХ Атиф Дудаковић наводно је већ година под истрагом Тужилаштва БиХ, а пријаву за ратне злочине против њега су јавно још прије три године поднијели тадашњи предсједник Републике Српске Драган Чавић и премијер Милорад Додик.

Предсједник Борачке организације РС Пантелија Ћургуз је након приказивања снимка злочина оптужио Тужилаштво БиХ да нема воље, смјелости, ни храбрости да подигне оптужницу против муслиманских ратних команданата који су чинили, наређивали или прикривали злочине над српским народом.

Челни човјек српских ветерана поручио је свим политичарима у РС и представницима Српске у институцијама БиХ да је крајње вријеме да одреагују на то и поручио да ће се у супротном ова популација самоорганизовати што би, како је рекао, представљало ризик.

Генерал Новак Ђукић, бивши командант Тактичке групе Озрен Војске Републике Српске, осуђен је у више него сумњивом правном процесу на 25 година затвора, због "ратног злочина против цивилног становништва" на тузланској Капији.

Без обзира што војна пракса не познаје случајеве гдје је једна граната у стању убити више десетина људи, овај човјек сада лежи у тамници; док је својевремена предизборна иницијатива премијера Милорада Додика и бившег предсједника Драгана Чавића, на истом мјесту гдје је и била.

Можда је се поново сјете пред изборе, пошто српских генерала и официра очигледно неће никада.Оставите одговор