Иницијатива младих за људска права уређује драмски програм БХ радија

Ефбиховски радио 2, познатији као БХ радио 1, намјерава да сними двије радио драме по избору антисрпске организације из наслова и потури их као продукцију аутора из Бање Луке. Али за паре пореских обвезника Српске и мимо воље српског управљачког кадра.

понедељак, март 8, 2021 / 08:37

Када управљачки кадар српске националности и залута у БХРТ, уколико не пристане да буде пука икебана и стане у телекомуникациони сафф који се клања политици агресивне мајоризације и ратног хушкаштва, онда бива мобингован док не поднесе оставку у страху за своју и сигурност своје породице.

Посебно у Блискоисточном Сарајеву.

Ухљебљење у Чича Томиној колиби

Осим што БХРТ слави 1. март као празник свих у Дејтонској БиХ, умјесто само муслиманског дијела Ефбиха, ставља се у службу оних који сањају недосањани сан о забрани 9. јануара у Српској. Посебно се то види у њиховим извјештајима из Бање Луке.

Тако је баш на овај дан убиства српског свата на Башчаршији и најаве грађанског рата, умјесто Озренке Костић која није могла трпити притиске, генерални директор Белмин Карамехмедовић празнично овластио Јадранку Башкарад да почне обављати послове из надлежности помоћника директора БХРТ за финансијске послове.

Она је формално српски кадар, али онакав какав одговара Блискоисточном Сарајеву. Онакав који се јавно идентификује макар да активно учествује у фалсификовању историје у циљу прављења радиотелевизијске и друштвенополитичке драме о тобожњем "геноциду" у Сребреници. Али за наше паре. То су квалификације какве се траже у овој установи која се финансира новцем грађана Републике Српске.

Чека вас хајка, кукала вам влашка мајка

На овај начин се попуњавају готово сва мјеста предвиђена за српске кадрове у овој институцији. По тековинама осовине Богићевић – Пејановић и узусима њихових политика, Срба на БХРТ има мање запослених него категорије "остали".

Када је то тако, а српска политика која кроз управне одборе и механизме финансирања преко Парламентарне скупштине БиХ не ради ништа, онда они раде шта год хоће. Ко год им се супротстави, развлаче их и хајкају по ефбиховским медијима као "четнике".

Да би такве ствари камуфлирали, они посежу за класичним злоупотребама државних институција, те лични ангажман појединаца ван овог буџетског потрошача, представљају као званичан став куће и оно што им одговара као "ангажман Бање Луке".

"Укинута" драмско-документарна редакција ради пуном паром

Тако публици у Српској потпуно непознат Миралем Овчина, након што је због ширења вјерске и националне мржње у његовим Извјештајима о Сребреници на таласима БХ радија, директорица Пејка Медић забранила даље емитовање серијала снимљеног мимо њеног знања и одобрења, одлучјује да се свети.

У сарадњи са осталим параструктурама у кући, повео је кампању против ње. Ширила се прича како је она заправо "укинула" Драмски и документарни програм БХ радија и да она, а не обратно, мобингује ову танану душицу. Тако се, лажима и угрожавањем безбједности, дисциплинује свако ко се проба бар мало умијешати у свој рођени посао.

Сад се отишло корак даље.

Лични ангажман, односно тезгарење запослених на БХ радију, представља се као одлука и у име српског народа. Сличну ствар смо имали и у Музеју савремене умјетности РС, али у овом случају лични ангажман није водио буџетске паре на бијенале у Чачак, већ под скуте Рокфелер фондације и по својим антисрпским ставовима и дјеловањем чак и у Београду чувене "Иницијативе младих за људска права".

Рокфелеров софтвер Антифа 2.0 у хардверу БХ радија

Како мрежна страна Бошњаци.нет јавља, иза будуће продукције БХРТ стоји оваква прича (цитирамо пресловљено на српско писмо све до наредног поднаслова):

Бањалучки аутор Славиша Радан с текстом "Убице" побједник је Конкурса за најбољу оригиналну радиодраму на тему: "Антифашизам", који су у склопу пројекта Антифа 2.0 и под покровитељством Роцкефеллер Бротхерс Фунд-а, расписали Иницијатива младих за људска права БиХ и Драмски и документарни програм БХ Радија 1.

Жири у саставу: Миралем Овчина уредник Драмског и документарног програма БХ Радија 1, Мирза Скендерагић драматичар, сценарист, критичар те члан редакције Драмског и документарног програма БХ радија 1 и Ајла Борозан програмска директорица Иницијативе младих за људска права БиХ, у појашњењу одлуке наводе:

"Побједничка радиодрама користи препознатљиву драмску стуктуру филмских сцена, док истовремено слику одлучно мијења звуком те гради један радиофонски богат и садржајно интригантан простор босанскохерцеговачке збиље, духовите, болне и трагичне, у којој политичко-кримогена машинерија власти "убија" и посљедње трагове правде, морала и љубави те се на концу уздиже до божанства", наводи жири, те додаје да је у овоме дјелу од антифашизма остала "само" борба које се никад не треба одрећи.

Друга награда је припала радиодрами "Надија", аутора Срђана Ћурлића такођер из Бањалуке. "За разлику од наслова "Убице", другонаграђена радиодрама "Надија" користи стварност само као полазну тачку, посуђујући из ње тему миграције и избјеглиштва, те је посредством поезије убрзо напушта и читатеље уводи у један бајковити свијет мртвих, духова, кловнова који чувају напуштену дјецу", истиче жири.

Иницијатива награђује, прославља и финансира домаћи порески обвезник

Знајући педигре ове организације и хронику њеног досадашњег дјеловања, не морамо ни читати ове награђене текстове, а да нам буде јасно по којем су критеријуму биране на фестивалу за који нико у Бањој Луци није ни чуо.

Оно што је проблем, јесте да у случају непостојања било каквог званичног уговора између буџетске организације и невладине организације страних агената финансираних из земаља непријатељских ка Републици Српској, на поменутој страници Бошњаци.нет можемо читати још и шта се за наш новац обећава овој дружини:

"Славиши Радану ће бити уручена плакета и додијељена новчана награда у износу од 1000 КМ, док ће радиодрама "Убице" бити снимљена у продукцији Иницијативе младих за људска права БиХ и БХ Радија 1. Другонаграђеном Срђану Ћурлићу ће припасти новчани износ од 700 КМ, такођер уз могућност снимања и емитовања његове радиодраме."

На потезу су – Чувари Српске

Уколико Пејка Медић, те Управни одбор БХ радија у којем сједе кадрови из Бање Луке и Источног Сарајева, не буду спријечили самовољу муслиманских кадрова, показаће да су пуке икебане којима би боље било да у Блискоисточно Сарајево нису ни ишли, него што су допустили да за вријеме њиховог мандата пролазе овакве подвале, директно усмјерене против српског народа.

Уколико будемо за бакшиш Иницијативе младих за људска права, а за велике паре наших поресих обвезника у коначној изведби, опет слушали нешто што никако није у духовном, културном, а посебно пропагандном интересу српског народа, то ће на најбољи начин оголити политику српских представника у "заједничким" институцијама у Сарајеву.

Односно, да су и "Чувари Српске" чиста икебана у једном ширем кадру, који по уговору снима БХРТ.Оставите одговор