Имамо канцеларију Владе Српске у Брчком: О предузетнишву и расељеним лицима

Представници Министарства управе и локалне самоуправе, Министарства привреде и предузетништва Републике Српске и Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, одржали су данас, у Канцеларији Владе Републике Српске, састанак са грађанима и привредним субјектима Брчко дистрикта БиХ.

четвртак, 17 фебруара, 2022 / 19:05

Тема састанка било је остваривање права у вези стицања ентитетског држављанства Републике Српске, додјеле подстицаја за повећање плата радника у пословним јединицама у Републици Српској те Регионалном програму стамбеног збрињавања избјеглих и расељених лица са овога подручја.

Грађани Брчко дистрикта су и овога пута показали интерес за избор и промјену ентитетског држављанства.

Представници Министарства привреде и предузетништва Републике Српске одговарали су на питања о правима привредних субјеката из Брчко дистрикта БиХ која проистичу из прописа у надлежности министарства, а тичу се поступка додјеле подстицаја за повећање плата радника.

Наиме, привредни субјекти који имају сједиште у Брчко Дистрикту БиХ, могу остварити право на подстицај за повећање плата радника који су запослени у пословним јединицама у Републици Српској.

Најчешћа питања из области Секретаријата за избјегла и расељена лица односила су се на услове и могућности смјештаја и рјешавања стамбеног питања путем Регионалног стамбеног програма (РСП) те могућност рјешавања становања путем Пројекта ЦЕБ-2. Дио питања тицао се избјегличког статуса и права с тим у вези, те могућност додјеле помоћи из буџетских средстава.

Састанку је присуствовао и Синиша Милић, предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ, који је, овим поводом, посјетио Канцеларију Владе Републике Српске и показао заинтересованост за теме о којима је данас разговарано. И са овога састанка послата је порука грађанима и привредним субјектима Брчко дистрикта да им је Канцеларија Владе Републике Српске на услузи и да се за сва питања могу обратити надлежним министарствима.Оставите одговор