Побједа реакције у Црној Гори: Специјални тужилац Катнић смијењен послије Кривокапића и то због старости

Тужилачки савјет констатовао је престанак функције главном специјалном тужиоцу Миливоју Катнићу због оствареног права на старосну пензију на основу података Фонда пензијског и инвалидског осигурања /ПИО/.

четвртак, 17 фебруара, 2022 / 19:18

За ту одлуку гласало је осам чланова Тужилачког савјета, док је двоје било против.

Тужилачки савјет је раније данас утврдио престанак функције Радмили Ћуковић, Весни Јовићевић, Сузани Милић, Оливери Ражнатовић, Милици Рмандић, Миливоју Томчићу, Божидарки Гачевић, Хајрану Калачу и Ферихи Муратовић.

То тијело је већином гласова изабрало Данку Ивановић Ђерић за дисциплинског тужиова, а Тању Нишавић за њеног замјеника.

Катнић је уочи сједнице Тужилачког савјета доставио захтјев предсједнику овог тијела Маји Јовановић, која је и вршилац дужности врховног државног тужиоца, за изузеће чланова Савјета – Милоша Вуксановића, Синише Газиводе, Стева Мука и Андреја Миловића.

Већина Тужилачког савјета била је против Катнићевог захтјева да се прекине поступак који се води ради утврђивања да ли је остварио право на старосну пензију, до окончања управних поступака пред Фондом ПИО и Министарством одбране.

Јовановићева је прихватила захтјев за изузеће Газиводе, док су у гласању о Катнићевом одласку у пензију учествовали Вуксановић, Мук и Миловић.Оставите одговор