Илић: Нема уцјена платама, сједницу Скупштине Града Бања Лука настављамо кад се стекну услови

Предсједник Скупштине града Бања Лука Младен Илић изјавио је данас да скупштинска већина не пристаје на уцјене градоначелника Драшка Станивуковића, али сматра да је важно одржати састанак на коме би покушали превазићи политичку кризу.

среда, 22 септембра, 2021 / 13:49

"Нико нас не може уцјењивати неисплаћивањем накнада одборницима или протестима. За тим потежу људи који немају рјешења или не желе да га нађу", рекао је Илић.

Он је оцијенио да је нови перформанс данашња конференција за новинаре Станивуковића, на којој најавио протест на Тргу Крајине и да одборницима скупштинске већине неће исплатити плату, јер нису дошли на сједницу градске скупштине на чијем дневном реду је био Приједлог ребаланса буџета.

"То је још једна представа Станивуковића и људи који га окружују. Јуче смо јасно најавили да нећемо доћи на скупштинско засједање и да ћемо сједницу наставити оног момента када се стекну услови за њено нормално одржавање", рекао је Илић за РТРС.

Прије тога, каже Илић, веома је важно да се на састанку градоначелника и представника свих политичких партија покуша превазићи настала ситуација.

"Треба да се на једном или више састанака договоримо, превазиђемо политичку кризу и наставимо развијати Бањалуку", рекао је Илић.