Игор Остојић: Лука Петровић је ситни апаратчик

Изјава Луке Петровића, генералног секретара СНСД-а, наставак је прљаве кампање коју ова странка, по узору на свог предсједника, води против СДС-а, служећи се сваким лажима, извртањем чињеница и манипулисањем јавности, рекао је Игор Остојић, генерални секретар СДС.

субота, 27 јануара, 2018 / 16:36

"СНСД настоји на сваки начин да скрене пажњу са катастрофалних резултата своје политике и јавност свакодневно засипа дезинформацијама у којима се СДС и Савез за промјене везује за политику Бакира Изетбеговића и наводну штету коју праве Републици Српској.

Лука Петровић је ситан политичар, иако са значајним функцијама које је излобирао способношћу злоупотреба јавних добара и буџета грађана и за многе у Херцеговини, гдје га добро познају, питање је како овако ситан апаратчик који се некада покушавао да наметне СДС-у, може да држи лекције о партриотизму било коме, а посебно СДС-у.

Лаж је да СДС има било каквог утицаја на Уставни суд БиХ, а опште је познато да су разни кадрови СНСД-а још увијек добро распоређени у разним правосудним институцијама у којима коче све процесе, посебно оне који се тичу криминала и корупције. Јер је то њихова главна брига, а никако заштита интереса Републике Српске, иза које се упорно крију.

Никада и нигдје Вукота Говедарица није хвалио Бакира Изетбеговића, посебно као "политичара будућности”, како Петровић измишља. Управо је обратно Говедарица упозоравао на штетне политичке иницијативе које је покретао Бакир Изетбеговић, а које су увијек ишле на руку Милораду Додику да нас врте у лажном кругу бриге за националне интересе, а с друге стране врше све облике злоупотреба и крађу јавних добара.

Сви они заједно нису никаква будућност ни Републике Српске ни БиХ и СДС се нада да након октобарских избора ове странке неће бити на политичкој мапи, јер су показале своју неспособност да раде у интересу било ког народа, осим што нас преко медија које контролишу, свакодневно засипају разним лажима и измишљотинама, вјерујући да је народ наиван и да ће поново насјести на оно што говоре”, рекао је на крају Игор Остојић.