Иду избори, није шала: Од 1. априла повећање пензија за 2%

Влада Републике Српске донијела је данас, на 68. радно – консултативној сједници, одржаној у Бањој Луци, Одлуку о ванредном усклађивању општег бода и пензије.

понедељак, 19 марта, 2018 / 19:43

Општи бод се ванредно усклађује почев од 01. априла 2018. године, тако да се повећава за 2 %.

Пензије остварене до 31. марта 2018. године, ванредно се усклађују почев од 01. априла 2018. године, тако да се повећавају за 2 %.

Потребна средства за реализацију одлуке износе око 1.700.000 КМ мјесечно, односно око 15.300.000 КМ до краја 2018. године.

Основни разлог за доношење Одлуке је побољшање материјалног положаја корисника права из пензијског и инвалидског осигурања. Овом одлуком се реализује Закључак Народне скупштине Републике Српске у вези са Информацијом о стању у области пензијског и инвалидског осигурања у Републици Српској за 2015. годину.

Влада Републике Српске разматрала је усмену Информацију о хидролошкој ситуацији у Републици Српској.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић информисао је Владу да се представници ЈУ ,,Воде Српске" и Републичке управе цивилне заштите налазе на терену и прате ситуацију те да су предузете све прописане мјере и дате наредбе свим надлежним интитуцијама.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић у сталном је контакту са градоначелником Приједора и начелницима Градишке, Новог Града и Српца.1 КОМЕНТАР

 1. Republika Srpska nije u stanju uzeti pare koje možete po osnovu doprinosa radnika.
  Najljepši primjer je Brčko.
  U istoj kancelariji u Brčkom rade dva službenika,jedan je na pio fond RS a drugi na pio/mio FBiH. Vlada Brčko distrikta uplaćuje mnogo manje pio fond RS iako rade isti posao za istu bruto platu.
  Zašto?
  Zato što se pio fond RS ne uklapaju cifre u kompjuter tačnije njihov glupi kompjuter i još glupljeg programera.
  Neka ih neko od novinara ovo pita slobodno ili neka dođu u Brčko spojiću ih da ljudima koji će ovu glupost Republike Srpske potvrditi dokumentima.