Кокице у руке и уживајте: Ефбих грађанисти се почупали за кикице

Социјалдемократска партија (СДП) БиХ је одбила приједлог Демократске фронте (ДФ) о уједињењу љевице, уз остало и зато што он подразумијева укидање СДП-а БиХ.

понедељак, 19 марта, 2018 / 18:57

Уједно су свог бившег коелгу позвали да повуче своју кандидатуру за члана Предсједништва БиХ. Комшић не наиме, поново најавио да ће покушати да уз помоћ муслиманских гласова узурпира мјесто хрватског члана предсједништва.

– Услови који су понуђени о уједињењу, а што подразумијева гашење постојећих политичких субјеката, су нереални. Први и основни закључак је да о укидању СДП-а БиХ не може бити разговора – образложио је предсједник СДП Нермин Никшић главни закључак Предсједништва СДП БиХ, рекавши да су се тако изјасниле 84 организације СДП.

Никшић је додао да у духу потпуног повјерења и јачања свих странака грађанског блока позивају Жељка Комшића да повуче своју кандидатуру како би се у склопу блока могла покренути прича о заједничком кандидату.

– Желимо врло јасно рећи да на овај начин позивамо ДФ да у предизборној и постизборној сарадњи демонстрира излазак из власти у Унско-санском кантону, гдје су заједно са СДА – истакао је Никшић.

Комшић је рекао да му није јасно шта СДП ради.

– Прво су имали приједлог за члана Предсједниства из Српске, који иде у корист Милораду Додику. Сада излазе с приједлогом који иде у корист Драгану Човићу!? Ту ми нешто није јасно! – рекао је Комшић.

Напоменуо је да је Демократска фронта ипак спремна наставити сарадњу са СДП-ом, "Грађанским савезом" и "Нашом странком", како предизборну сарадњу, тако и посебно постизборну сарадњу.

Иначе, СДП и ДФ су у септембру 2017. потписали "колоквијални споразум" о предизборној сарадњи на предстојићим изборима, а колико је било свечано, свједочи и слика Радио Сарајева.