И Вулин се чуди: Шиптари на Косову нападају и бебе

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да у селу Старо Грацко, на Косову и Метохији, гдје су Албанци стријељали српске жетеоце, сада нападају шестомјесечне бебе и хапсе Србе када се усуде да бране своју дјецу.

четвртак, мај 31, 2018 / 10:08

Он је осудио синоћни инцидент у селу Старо Грацко код Липљана, у којем је троје Срба, међу којима и шестомјесечна беба, повријеђено у сукобу са албанским младићима који су их провоцирали.

"У месту где убице шеснаестогодишњег српског жетеоца и његовог оца нису кажњене сада покушавају да протерају и претекле Србе", рекао је Вулин за РТС у Букурешту, гдје борави на позив румунског министра одбране.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да је цијела Србија згрожена дивљањем над Србима у серији инцидената претходних дана, у којима нису поштеђени ни прогнаници, ни старосједиоци, ни дјеца, чак ни бебе.

Он је оцијенио нема никакве сумње да је ово директна посљедица политичке климе коју стварају сепаратисти у Приштини, те да је потребно предузети хитне мјере како би све породице на Косову и Метохији биле безбједне.

"Згрожени смо и ћутањем надлежних међународних политичких и безбедносних институција на терену поводом таласа насиља према Србима, и то продубљује неповерење у намере дела међународне заједнице у покрајини", навео је Ђурић.

Ђурић је рекао да су Срби у Старом Грацком, који су постали симбол страдалништва српског народа на Косову и Метохији, синоћ поново били жртве шовинизма и хистеричне мржње, а томе су асистирали они који се лажно представљају као чувари реда, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

"Нападу на српску децу и њихове родитеље придружила се полиција, чија је неселективна и прекомерна употреба силе довела до повређивања троје српских мештана, међу њима и једне бебе, што је у правом светлу показало природу лажне државе Косово", нагласио је Ђурић.

Сви повријеђени су из породице Матовић, а њен најстарији члан Горица каже да је група Албанаца добацивала њеној снахи и комшиници док су у селу шетале дјецу.

"Они су их псовали и свашта су им говорили и овог малог су дирали, ударили га… Онда је старији син дошао и питао их зашто су дете дирали, а они су и даље остали ту. Ми смо звали полицију", потврдила је Горица Матовић и додала да су њеног сина Албанци ударали и пред полицијом.

Миливоје Матовић је навео да је у тој ситуацији његов брат у самодбрани ударио албанског младића. "Ја сам скочио ту за брата, пришао је полицајац мени и брату и у очи директно нам испрскао сузавац. Ја сам отрчао до куће да гурнем главу под чесму, пошто нисам имао ту нигде воде да ставим да ми буде мало боље", прича Миливоје.

Он је додао да се све завршио тако што су његовог брата у полицијску станицу одвели заједно са младићем који је направио проблем.

У Хитној помоћи у Лапљем Селу кажу да су повређени примљени видно узнемирени.

"Са опекотинама очију и на врату, као и осећајем гушења и, нажалост, бебица, 2017. годиште, са блажим видом опекотина очију од бибер спреја", рекао је љекар Маријан Мадић.4 КОМЕНТАРА

  1. Meni je kao čovjeku nejasno šta se to dešava na Kosovu i metohiji.
    Zamislite paralelu da neko svaki dan izvještava da nama Srbima bilo gdje u BiH svaki dan komšije rade slične stvari ili mi njima.
    Obzirom da je Vulin crnokošuljaš,bolesnik i dezerter nadam se da izmišlja ovakve stvari jer on bez cirkusa i nereda nema svoju svrhu.
    Ako je ovo ipak istina Srbi sa kosmeta su džepova punih oraha pa dopuštaju sve.

Оставите одговор