И поред руске интервенције, гину цивили у ДНР: Двоје мртвих наставника

Најмање двоје наставника погинуло је када су украјинске гранате погодиле школу у граду Горловка у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици /ДНР/ у Донбасу, потврдио је градоначелник тог града Иван Приходко на "Телеграму".

петак, 25 фебруара, 2022 / 10:19

Он је навео да су гранате погодиле "Школу број 50".

Према његовим ријечима, напад се догодио у 5.30 часова по локалном времену, а коришћена је муниција промјера 82, 120, 122, 125 и 152 милиметра, јавио је ТАСС.

"Села Зајцево и Гагаринов Рудник такође су била мета напада", додао је Приходко.

Народна војска ДНР саопштила је раније на "Телеграму" да су Оружане снаге Украјине наставиле рано јутрос гранатирање града Горловка.

У тој објави се наводи да је погинуо један цивил, а да је петоро њих повријеђено, док градоначелник Горловке тврди да је смртно страдало двоје људи.

Тензије дуж линије контакта у Донбасу ескалирале су 17. фебруара. ДНР и Луганска Народна Република /ЛНР/ пријавиле су најтеже гранатирање у посљедњих неколико мјесеци, које је довело до цивилних жртава и штете на цивилној инфраструктури.

Предсједник Русије Владимир Путин признао је у понедјељак, 21. фебруара, самопроглашене републике у Донбасу и са њиховим лидерима потписао споразуме о пријатељству, сарадњи и међусобној помоћи.