И ЈА ТЕБИ МАТЕР (Y TU MAMA TAMBIEN)

Отвара многа питања везана за мушко пријатељство, и женску моралност. Сценарио лијепо замишљен, уз упадице са пророчанским и хроничарским садржајем. Декламоване су сигурним приповједачевим гласом, што филму додаје на веселости. Клинци су заиста направљени да буду клинци. И приче, и понашање, и вријеме, и мјесто. Ипак, инсистирање на мексичкој полицији уз пут, те владајућој партији […]

четвртак, мај 26, 2011 / 07:46

Отвара многа питања везана за мушко пријатељство, и женску моралност. Сценарио лијепо замишљен, уз упадице са пророчанским и хроничарским садржајем. Декламоване су сигурним приповједачевим гласом, што филму додаје на веселости.

Клинци су заиста направљени да буду клинци. И приче, и понашање, и вријеме, и мјесто. Ипак, инсистирање на мексичкој полицији уз пут, те владајућој партији која је губи изборе након 71. годину; мирише на тамошње активисте и НВО донације. Што, срећом, није засјенило главну поруку.

Једно од дјела које само постављају питања, а никако не дају одговоре.

Младу жену два балавца позивају на излет, до невиђено лијепе плаже. Невјероватно, она пристаје; а они ни не знају да ли то мјесто постоји.

Путем, она спава с обојицом. Што изазива мужјачки ривалитет, који се у пијаној ноћи пред полазак кући, претвара у тројни секс. Са мушко-мушким љубљењем. На крају филма, дознајемо да је она боловала од рака; и да је по њиховом одласку умрла у локалној болници. Није хтјела да ико зна. Њих два се, послије расплетног сусрета, више никада нијесу срели.

Обавиће много већи утисак на вас, него што може стати овдје.

 

(Редитељ: Алфонсо Пуарон; Улоге: Марибел Верду, Гаел Гарсија Бернал, Диего Луна)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *