Торнада харају Америком

Најмање 15 људи је погинуло у данашњем дивљању снажних олуја и торнада у централним америчким државама Оклахоми, Аркансасу и Канзасу. У торнадима у америчкој савезној држави Оклахоми погинуло је најмање пет особа, док су у олујама у Канзасу погинуле још двије особе. Упозорења на опасност објављена су и за Аркансас, Мисури и Тексас. Сирене су […]

четвртак, мај 26, 2011 / 07:42

Најмање 15 људи је погинуло у данашњем дивљању снажних олуја и торнада у централним америчким државама Оклахоми, Аркансасу и Канзасу.

У торнадима у америчкој савезној држави Оклахоми погинуло је најмање пет особа, док су у олујама у Канзасу погинуле још двије особе.

Упозорења на опасност објављена су и за Аркансас, Мисури и Тексас. Сирене су се чуле и у Даласу, а град је погодио снажан град, али га је торнадо заобишао.

Џоплину у америчкој савезној држави Мисури, који је торнадо прије два дана сравнио са земљом, пријете нова торнада. Спасиоци у међувремену настављају да претражују рушевине, а број страдалих се повећава. Према посљедњим подацима, погинуло је најмање 122 људи.

Град који броји око 50 000 људи био је директно на путањи торнада и послије олује изгледао је апокалиптично. Уништене су куће и зграде, порушено дрвеће и далеководи, а свједоци причају да је био толико јак, да су аутомобили летјели по ваздуху и забијали се у грађевине.Оставите одговор