И Изворна Српска се забринула за извор националног мита

Веома је позитивно да се што више појединаца и удружења, а не само странака у Српској, огласи по питању насиља на Косову и Метохији. Стога преносимо ово саопштење, које уз критику власти у Београду, одбацује Бриселски споразум.

среда, 28 марта, 2018 / 20:23

Изворна Српска изражава озбиљну забринутост због најновијих дешавања на Косову и Метохији. Сматрамо да је хапшење,батинање и малтретирање функционера Републике Србије у њеној јужној покрајини и овај пут изведено у режији неких представника такозване међународне заједнице и да то сигурно неће допринијети помирењу на тим просторима.

Ови најновији догађаји на Косову и Метохији недвосмислено су показали да су шиптарски сецесионисти још једном понизили државу Србију и да српски политичари са својом политиком помирења нису дорасли за рјешавање односа између Републике Србије и њене јужне покрајине. Због тога би најлогичније било да Србија иде у правцу одустајања од такозваног Бриселског споразума јер он ни послије пет година од потписивања Србима на Косову и Метохији није донио ништа добро. Срби у овој јужној српској покрајини су то схватили и најавили да ће се повући из институција власти те самозване државе Косово. Још само да то схвате и разумију представници власти у Београду.

Сматрамо да би што прије требало вратити све српске институције на сјевер Косова али и у остале енклаве са већинским српским становништвом, јер једино оне могу гарантовати опстанак Срба и заштитити српске светиње на тој вјековној српској земљи. Такозвани Бриселски споразум је само мртво слово на папиру а и када би се у потпуности примијенио то је чиста фарса ако се зна које би надлежности имала Заједница српских општина.1 КОМЕНТАР

 1. Oткуд сад опет ови, па сунце му јебем докле?

  Зашто педесет некаквих нових изворних, неизворних,нових демократских, недемократских,нових жутих, плавих, црвених, црних партија са истом идеологијом и истом причом као што је имају рецимо СДС, СНСД, СП, ДНС, ПДП?

  Па зар ти сви први људи тих партијица нису били у тим тзв. великим партијама?
  Зашто нису остали тамо кад се за исту идеју боре, нпр. као фракција, што је сасвим легитимно и опште познато у развијеним демотратијама?

  Знамо ми сви добро зашто?

  Е зато, ништа лично господо, али ми смо управо због таквих прелетачевић партија спремили ПРОГЛАС грађанима, да им укажемо како се не може неко ко је промијенио задњих десетак година више партија, него сиромашан чарапа, представљати као ујединитељ, патриота, спаситељ…………….

  Другим ријечима, најебали сте ако се појавите у било ком облику на изборима, осим да се вратите у своје идеолошки исте, али снажне партије, што би ЗЕЛЕНИ свакако цијенили као честит потез.

Коментариши