Хилари Клинтон би жустрије са Сиријом

Америчка државна секретарка Хилари Родам Клинтон изјавила је у Вашингтону да земље које су биле споре у осуди политичког обрачуна у Сирији треба да заузму чвршћи став и да се ставе „на праву страну историје”. Према оцјени агенције Асошиејтед прес (АП), порука је упућена Русији, Кини и арапским земљама. Активисти за људска права наводе да […]

петак, 3 јуна, 2011 / 08:20

Америчка државна секретарка Хилари Родам Клинтон изјавила је у Вашингтону да земље које су биле споре у осуди политичког обрачуна у Сирији треба да заузму чвршћи став и да се ставе „на праву страну историје”.

Према оцјени агенције Асошиејтед прес (АП), порука је упућена Русији, Кини и арапским земљама.

Активисти за људска права наводе да је у тој земљи од почетка обрачуна у марту погинуло најмање 1.100 људи, а у данашњим сукобима са полицијом у централном дијелу Сирије погинуло је 15 цивила.

Хилари Клинтон је навела да САД блиско сарађују са европским земљама, али да друге земље спречавају снажну акцију у Савјету безбједности УН.

САД су и саме биле споре у пуној осуди сиријског предсједника Башара Асада, напомиње АП, бирајући у почетку да га подстичу да попусти и усвоји реформе, али су у мају одбациле ту тактику.Оставите одговор