Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда – два из Србије

Кустурић је нагласио да су у пријеподневним часовима гашење пожара из ваздуха извршила три хеликоптера са 50 летова која су трајала укупно 19 часова и 10 минута, а избачено је 50 тона воде.

субота, 31 јула, 2021 / 17:06

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић изјавио је Срни да ће данас бити донесена одлука о даљим акцијама које ће бити предузимане на пожаришту на обронцима планине Велики Столац, у близини Вишеграда.

Одлука ће бити донесена у координацији са Републичком управом цивилне заштите, Шумским газдинством "Панос" из Вишеграда и Сектором за ванредне ситуације Републике Србије.

Он је навео да су припадници Хеликоптерског сервиса Српске са једним хеликоптером, а Хеликоптерске јединице МУП-а Републике Србије са два хеликоптера за гашење пожара и једним за извиђање у раним јутарњим часовима започели операцију гашења пожара из ваздуха.

"Пожар, који гори на сјеверним падинама планине Велики Столац посљедњих мјесец дана представља велики изазов за гашење из ваздуха и са земље, јер је ријеч о веома неприступачном терену, због чега су припадници Хеликоптерске јединице МУП-а Републике Србије и дошли у помоћ како би пожар био угашен, стављен под контролу и спријечено његово даље ширење", појаснио је Кустурић.